Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Kuruldu

Diyarbakır’da 120’ye yakın iş insanı tarafından Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) kuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Kuruldu

Mahir SOLMAZ / DİYARBAKIR

Diyarbakırlı 120 iş insanın bir araya gelerek kurduğu DİSİDER’nin kuruluşuna ilişkin yapılan basın toplantısında konuşan DİSİDER Başkanı Şehmus Akbaş, derneğin iş dünyasını bir arada tutmak, yaşanan sorunlara çözüm üretmek ve tarafsız davranmak adına ihtiyaç sonucu kurulduğunu ifade etti.

Akbaş, hedeflerinin iş ve aş üretmek, Diyarbakır’daki mevcut işsizlik oranını düşürmek, kentin sahip olduğu ekonomik, kültürel ve turizm avantajlarını dünyaya tanıtarak hak ettiği seviyeye taşımak olduğunu söyledi.

Toplam 25 kurucu iş insanı tarafından kurulan DİSİDER’in tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan dernek başkanı Şehmus Akbaş, “Desteğini tamamen iş dünyasından alan derneğimiz, güçlü yapısıyla önemli projelerde de yer alacaktır.” dedi.

Akbaş, “Biz DİSİDER olarak üyelerimizle birlikte bu şehirde yeni hikayeler yazmak için yola çıktık. İlimizin her alanında değişim ve gelişim gösterdiğini ve son zamanlarda turizm ve sanayi yatırımlarıyla ivme kazandığı görülmekle beraber DİSİDER olarak, yakalanan bu ivmeyi daha yükseklere çıkarmak, kentimizin, bölgemizin ve ülke insanımızın refah seviyesini daha iyi noktalara getirmek için çalışacağız.” diye konuştu.