ABD'de tüketici güven endeksi yükseldi
ABD'de haziran ayı tüketici güven endeksi 60,7'ye yükselirken, enflasyon beklentileri geriledi.
Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı tüketici güven endeksinin haziran ayına ilişkin nihai verilerini açıkladı.
Buna göre, tüketici güven endeksi, haziranda geçen aya kıyasla 8,5 puan artışla 60,7'ye yükseldi.
Söz konusu veri yukarı yönlü revize edildi. Bu aya ait öncü veri 60,5 olarak açıklanmıştı.
Amerikalıların finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen mevcut ekonomik koşullar endeksi, haziranda 5,9 puan artarak 64,8'e ulaştı.
Tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 10,2 puan yükselerek 58,1'e çıktı.
Enflasyon beklentileri düştü
Tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi haziranda yüzde 6,6'dan yüzde 5'e geriledi. Uzun vadeli enflasyon beklentisi ise mayısta yüzde 4,2'den yüzde 4'e indi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketici güveninin son 6 ayın ilk artışını kaydettiğini belirterek, kişisel mali durum ve iş koşullarına ilişkin beklentilerin yükseldiğine işaret etti.
Tüketici güveninin hazirandaki artışa rağmen seçimden hemen sonraki aralık ayının gerisinde kaldığına dikkati çeken Hsu, "Tüketici görüşleri hala ekonomik yavaşlama ve enflasyonda artış olacağı yönünde genel olarak tutarlı. Tüketiciler gümrük tarifelerinin potansiyel etkisinden endişe duymaya devam ediyor, ancak şu anda Orta Doğu'daki gelişmelerle ekonomi arasında bağlantı kurmuyor gibi görünüyor." değerlendirmesini yaptı.
Hsu, tüketicilerin tarifelerin enflasyon üzerindeki etkilerine dair korkularının bir miktar azaldığını, yine de enflasyon beklentilerinin geçen yılın ikinci yarısında görülen seviyenin üzerinde kaldığını ifade etti.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.