ASKON Sakarya Şubesi Başkanı Tumbaz: ”Her şartta üretmeye devam edeceğiz”

ASKON Sakarya Şubesi Başkanı Engin Tumbaz, kötü koşullara bakarak pozisyon almadıklarını ifade ederek, “Her şartta daha çok üreterek istihdama katkı sunacağız” diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ASKON Sakarya Şubesi Başkanı Tumbaz: ”Her şartta üretmeye devam edeceğiz”

Hasan COŞKUN

SAKARYA - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şubesi Başkanı Engin Tumbaz, döviz piyasasındaki hareketlilik ve ekonomik dalgalanmaların kimseyi karamsarlığa düşürmemesini isteyerek, “Biz kötüye bakarak pozisyon alanlardan olmadık. Her türlü olumsuzluğa rağmen üretmeye, ekonomiye katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Engin Tumbaz ASKON Marmara ve Ege Bölge Temsilcisi Nihat Çarboğa, Genel Başkan Yardımcıları ve ASKON Sakarya üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Sakarya şubesinin 2’inci olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada her şartta daha çok üretip daha çok istihdama katkı sunarak Türkiye ve Sakarya’ya katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

“Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci en hızlı şekilde aşmanın yolu daha çok üretip daha çok ihracat yapmaktan geçmektedir” diyen Tumbaz, şu ifadeleri kullandı: ”ASKON üyeleri bu süreci böyle görmeli. Her yerde olacağı gibi ülkemizde de fırsatçılık, stokçuluk yapanlar var. Biz kötüye bakarak pozisyon alanlardan olmadık. Her türlü olumsuzluğa rağmen üretmeye, ekonomiye katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Ancak dalgalanmanın dinmesi ve üreten işletmelerin tedarik sıkıntısının ortadan kaldırılması gerekiyor. Devletin yetkili kurumlarının hızlıca aksiyon alarak döviz kurundaki yükselişten daha tehlikeli olan stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara müdahale etmesini bekliyoruz.”.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şubesi 2’inci olağan genel kurulunda Engin Tumbaz’ın başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Halil Erol, Baki Demir, Ali Sarı, Ahmet Fazlıoğlu, Kenan Işıklı, Ramazan Kıratlı, Metin Sevindik, Davut Ür, Ensar Tantan, Ümit Uzgider, Fatih Boztepe, Halim Kılkış, Adil Kama, Çağlar Baltaoğlu.