'Ekonomide 2024 zorlu virajının aşılabileceğine inanıyoruz'

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılında ülkede ve bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Akbaş, 2023  yılının sıradan bir yıl olmadığının altını çizerek ekonomide 2024 zorlu virajının aşılabileceğine inandıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
'Ekonomide 2024 zorlu virajının aşılabileceğine inanıyoruz'

Mahir Solmaz/Diyarbakır

2023’ü acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle geride bıraktık diyen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, " Geride bıraktığımız yıl sıradan bir yıl değildi maalesef. Acı olayların, üzüntülerin yaşandığı bir yıl olarak hatırlanacak bir yıldı. Yaşadığımız pek çok sıkıntılı günler oldu. Ülke olarak zorlu bir ekonomik süreç geçirmemize rağmen yeni yıl öncesi açıklanan yeni asgari ücretin çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu zor süreçte asgari ücrete yapılan artış çok kıymetli dolayısıyla çalışanları mağdur etmemek için gösterilen çabayı da takdir ediyoruz.  Bu noktada biz işverenler olarak çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi

İşveren kesimin yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Akbaş, “Bir diğer taraftan bakıldığı zaman asgari ücretin işveren kesiminde oluşturduğu bir maliyet söz konusu. Yaşanan artışın işverene maliyeti noktasında, işveren yükünün azaltılması gerektiğini ve bu konuda hükümetimizden destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu destek, biz sanayici ve üreticilerimiz için çok önemlidir. "

2023 yılında sıkıntıların başında gelen yükselen hammadde ve enerji fiyatlarına bağlı olarak artan maliyetler üreticileri zorladığının altını çizen Akbaş "Ancak destek politikaları ile yatırımların teşvik edilmesi, büyüme potansiyelimizin artırılması, iş dünyasının rekabet gücünün güçlendirilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması için önemli adımların atılmasıyla birlikte ekonomideki 2024 zorlu virajının aşılabileceğine inanıyoruz. Özellikle enflasyonla mücadelede istediğimiz seviyede olmadığımızı ama alınan tedbirlerin kıymetli olduğunu belirterek atılan adımların 2024 yılında artarak devam etmesi halinde istenilen seviyeye gelineceğine inanıyoruz. " şeklinde konuştu.