Robotik uygulamalarla üretim kapasitesini yüzde 50 artıracak

Dünyanın önde gelen firmalarına güç aktarma grubu üretmek amacı ile 1995 yılında başladığı faaliyetlerini sürekli geliştiren Kesin Makine, robotik uygulamalarla üretim kapasitesini yüzde 50 arttırmayı hedefliyor. Her türlü araç, makine ve ekipmanlara ait askeri, tarım, sivil tip kara, deniz, hava araçları için orijinal parça üreten firma, toplam cirosunun yüzde 70’ini ihracattan karşılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Robotik uygulamalarla üretim kapasitesini yüzde 50 artıracak

HASAN COŞKUN / SAKARYA

Aile şirketi olarak 1995 yılında, üreticilerine yarı mamül üretim yaparak başladıkları operasyonlara dijital sistem ortamında, sürdürenlerin içinde olmayanlar olarak devam ettiklerinde Kesin Makina Genel Müdürü Sinan Cinoğlu, kısa süre içinde tarım sanayisine girerek bu alanda önemli bir yere geldiklerini söyledi.
Direkt orijinal parçalarla ana sanayinin bir partneri sınırlarına rağmen bunu başardıklarını dile getiren Cinoğlu, “Çünkü mükemmel teknolojiler, işçi, özel laboratuvarlar gibi kontrol ekipmanları gerektiriyor. Ancak bu noktada Kesin Makina, dünya çapında üretim yapan firmalardan gerekli mühendislik ve teknoloji desteğini alarak iyi bir strateji kullanmış ve teknoloji alımları ile ilgili bir dizi anlaşmalar yaparak kendini kanıtlamıştır” ifadesini kullandı.
Cinoğlu şöyle devam etti: “Bugünkü firma değerlendirmelerinde Kesin Makina tercih edilirlik, kalite performans notu, sonuç performans skoru, kalite sistem skoru, toplam kalite skoru, müşteri memnuniyeti skorunda holding şirketi tarafından kendi alanında ilk beşte yer almaktadır. 2011 yılında bu yana; Almanya, Fransa, İngiltere, Macaristan, Danimarka, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Hollanda, ABD gibi ihracat yapmaktayız. Gelecek 5 yıl için hedeflerimiz, şirketteki yeni firmalara ulaşarak robotik uygulamalarla üretim kapasitemizi yüzde 50 artırmak, yeni teknoloji ve makineler için 4 milyon Euro yatırım ve ek olarak 10 bin metrekare kapalı çalışma alanı ile kapsamlı iş gücü oluşturmak, hali hazırda bulunan ERP sistem uygulaması ile dijital makine denetleyicilerini kullanarak son teknoloji ve hatasız üretim ve kalite kontrolünü sağlamak olacaktır. Kesin Makina tarım ve otomotiv sanayisinde orta ve yüksek teknolojiye dayalı güçlü bağlantılara sahip olma özelliği ve ihracata dayalı üretim ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayan güçlü bir şirket olmayı başardı.”