ABD’den Türkiye’deki vatandaşlarına uyarı

ABD Büyükelçiliği, Türkiye’deki vatandaşlarını İsrail’e yönelik protestolar sebebiyle uyardı. ABD’nin açıklamasında vatandaşlarına ‘kıyafet’ uyarısı yapması da dikkati çekerken ülkenin İzmir'de bulunan temsilciliğinin de kapalı kalacağı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ABD’den Türkiye’deki vatandaşlarına uyarı


ABD Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşları için yeni bir güvenlik uyarısı yayımladı.

Açıklamada “Türkiye'de Washington'ın dış politikasını eleştiren gösterilerin devam ettiği” kaydedildi.

Türkiye'de ABD menşeli işletmelere yönelik fiziki saldırıların devam ettiğini belirten açıklama, bu yerde çalışan kişilerin de eylemlerde yaralandığı belirtildi.

“ABD işareti ve logo taşıyan kıyafet giymeyin”

Barışçıl olarak başlayan eylemlerde tansiyonun tırmanabileceği işaret edilen açıklamada “Amerikan karşıtı faaliyetlerin artması nedeniyle Türkiye’deki ABD hükümeti personeline, halka açık etkinlikleri ve hareketleri en aza indirmeleri, ABD’ye dair işaret ve logo taşıyan kıyafetleri giymemeleri, uyruklarına dikkat çekmemeleri ve Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki ABD Adana Konsolosluğu’nu seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulunulduğu” belirtildi.

Açıklamada Adana Konsolosluğu'nun kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi ve ABD'nin İzmir'de bulunan temsilciğinin de kapalı olacağı bilgisine yer verildi.

 

Dünya