Baran: Borcunu zamanında ödeyen mükellef de desteklenmeli

ATO Başkanı Baran, "Devlete olan ödemelerini aksatmadan, düzgün ve düzenli bir şekilde yapan mükellefler unutulmamalı. Borçlulara ödeme fırsatı tanırken borcunu zamanında ödeyen mükellefi de destekleyelim." açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Baran: Borcunu zamanında ödeyen mükellef de desteklenmeli

ANKARA (EKONOMİ) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, hazırlıkları sürdürülen yapılandırma paketinde borcunu zamanında ödeyen ‘vergiye uyumlu mükelleflerin’ de desteklenmesini istedi.

Devlete olan yükümlülüklerini aksatmadan düzenli şekilde yapan mükelleflerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Baran, kredi kartı ile vergi borcu ödemede 200 bin lira olan sınırın kaldırılmasını, SGK primlerinin kartla ödenmesinde komisyonunu kaldırılmasını önerdi.
Yazılı açıklama yapan Gürsel Baran, pandemiden bu yana devam eden koşulların sektörlere yönelik etkilerini bünyelerindeki 68 Meslek Komitesi üzerinden yakından takip ettiklerini belirtirken, hükümetin reel sektöre duyarlılık göstermesinden de büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.
Borcunu ödeyemeyenler kadar, kredi kullanarak borcunu ödeyen mükelleflerin de bulunduğunu ifade eden Baran, “Paket içerisinde bu vatandaşlarımızın da hatırlanması gerektiği kanaatindeyiz. Daha önce taleplerimize duyarlılık gösterilerek vergi ödemelerinde kredi kartı kullanıma açılmıştı. Bu noktada halen 200 bin lira olan kredi kartıyla ödeme sınırının kaldırılması, mükellefin alabildiği kart limitine göre ödeyebilme imkânı getirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kredi kartı ile yapılan SGK prim ödemelerinde vade farkı ve komisyon uygulandığına vurgu yapan Baran, bu farkın da alınmamasını istedi.

Yapılandırmaların maddi boyutu kadar psikolojik boyutunun da bulunduğunun altını çizen Gürsel Baran, “Ödemelerini düzgün ve düzenli bir şekilde yapan mükelleflerin de bu paket içerisinde hatırlanarak teşvik edilmeleri üyelerimizin moral ve motivasyonunu yükseltecektir” dedi.
Baran, işletmelerin bilançolarının düzelebilmesi için matrah artırımı stok ve kasa affına yönelik düzenlemelerin de yapılmasının önemine işaret etti.