Kamu toplu sözleşmesinde üçüncü teklif bekleniyor
Yaklaşık 600 bin işçiyi kapsayan Kamu toplu sözleşmesinde üçüncü teklif bekleniyor. Hükümet tarafının teklifi yüzde 20’nin üstüne çekmesi bekleniyor.

ANKARA (EKONOMİ) – Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 600 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde, Kamu Çerçeve Protokolü çalışmaları kapsamında hükümet tarafının üçüncü teklifi vereceği kaydedildi. Bu teklifin yüzde 20’nin üzerinde olacağı belirtildi. Hükümet içinde çalışan grubun yüzde 22’lik bir teklif hesapladığı ancak bunun işçi tarafına henüz resmi ya da gayriresmi iletilmediği, yeni bir tur müzakere için de bir çağrı olmadığı öğrenildi.
Hafta sonunda, işçi kanadından hem HAK-İŞ, hem de TÜRK-İŞ başkanları, yasal olarak grev kararı aşamasına gelindiğini belirterek, işveren tarafının makul bir teklif getirmesini beklediklerini açıklamıştı.
Kamu toplu sözleşmesinde talep ve teklif arasındaki fark büyük
İşçi kanadı Şubat ayında açıkladığı ve işverene verdiği talebinde, birinci altı ay için yüzde 50 ücret artışı yanında, en düşük ücretin günlük 1800TL’ye yükseltilmesi ve altı aylık dilimlerde refah payı artışı istedi.
Hükümet tarafı ise hem refah payı, hem de en düşük ücrete ilişkin görüş dahi sunmadan, birinci altı ay için, ilk teklifte yüzde 16, ikinci teklifinde yüzde 17 artış önerdi. İşçi kanadı üçüncü teklif ve masada müzakereye ağırlık veriyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.