Altın fiyatlarında son durum: 4 Ocak gram altın fiyatları

Altın fiyatları, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki seyre göre dalgalanmayı sürdürüyor. Ons altın fiyatı, 2051 dolara kadar çıkarken, gram altın fiyatı ise ons altına paralel hareketine devam ediyor. Yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların seyri açısından önemli olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Altın fiyatlarında son durum: 4 Ocak gram altın fiyatları

Altının ons fiyatı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle dalgalanırken, 2000 dolar üzerindeki seyrine devam ediyor. Yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin gelecek adımlarına yönelik ipuçları vereceği için önemli olacak.

2051 dolara kadar yükselen ons altın, saat 17.50 itibarıyla yüzde yüzde 0,22 kayıpla 2036 dolardan işlem gördü. Altının ons fiyatında teknik açıdan, 2050 ve 2060 dolar seviyeleri direnç, 2040 ve 2030 dolar seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) toplantı tutanaklarının faizlerin piyasa beklentilerinden daha uzun süre yüksek kalabileceğini göstermesinin varlık fiyatları üzerinde oynaklığı artırdığını belirtti.

Fed'in bu yıl faiz indirimlerine başlaması beklense de bunun zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürerken, artan jeopolitik riskler güvenli liman varlıklara talebi desteklemeye devam ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in mart toplantısında faiz indirimlerine başlama ihtimalinin hafta başında yüzde 85 seviyesinde olduğunu belirten analistler, bu ihtimalin tutanakların ardından yüzde 70'e gerilediğini ifade etti.

Gram altın dalgalı

Altının gram fiyatı ise, en yüksek 1963 lirayı görürken; şu dakikalarda yüzde 0,17 düşüşle 1950 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 280 liradan, Cumhuriyet altını 13 bin 370 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,73 düşüşle 1953 liradan tamamlamıştı.