Kredi vadeleri uzadı, talep arttı: İhtiyaç kredisi aramaları yüzde 25 yükseldi
BDDK’nın kredi vade sınırlarını genişletmesiyle birlikte, ihtiyaç kredisi aramaları yüzde 25 arttı. HangiKredi CEO’su Onur Oğuz, düzenlemenin bireylerin finansal hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracağını belirtti.
14 Şubat 2025 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tüketici kredilerinin vade sınırlarına ilişkin güncellemeler yapıldı. Yapılan güncellemeler, kredi piyasasında önemli bir hareketlilik yarattı.
Yeni düzenlemeyle birlikte, 36 ay vadeye kadar olan ihtiyaç kredisi limiti 50 bin TL’den 125 bin TL’ye yükseltilirken, 24 ay vadeye kadar olan krediler için limit 125 Bin TL ile 250 Bin TL arasına çıkarıldı.
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kredi karşılaştırma platformu HangiKredi’nin verilerine göre 14 Şubat tarihinden günümüze kadar geçen sürede toplam ihtiyaç kredisi aramalarında yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ek olarak 2024 yılına kıyasla yüzde 22’lik bir artış olduğu da gözlemlendi. Kredi aramalarındaki bu artış, tüketicilerin artan finansman ihtiyacını net bir şekilde ortaya koydu. İhtiyaç kredilerindeki vade sınırı güncellemesinin, kullanıcıların daha geniş finansal seçeneklere ulaşmasına katkı sağlayacağı öngörülüyor.
HangiKredi CEO’su Onur Oğuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kredi vadelerinde yapılan bu önemli değişiklik, bireylerin finansal hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracak. Verilerimize baktığımızda BDDK’nın yaptığı bu güncellemenin çok olumlu karşılandığını gözlemliyoruz. Yapılan bu güncelleme ile eş zamanlı olarak kendi platformlarımızda kredi tekliflerini güncelledik. Kullanıcılarımıza en güncel kredi seçeneklerini sunarak, en avantajlı faiz oranlarına ve ödeme koşullarına hızlıca ulaşmalarını sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
HangiKredi verilerine göre gözlemlenen kredi aramalarındaki hacim artışı, tüketicilerin krediye taleplerinin arttığını gösterdi. 6 Mart’ta TCMB tarafından alınan karar sonrası, politika faizinin düşmesi halinde, bankaların kredi faiz oranları biraz daha azalabileceği ve kredi aramalarındaki bu artışın kredi kullanımlarına da yansıyabileceği belirtildi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.