Ankara’da sanayi sitesindeki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Organize Sanayii Bölgesinde atık maddelerin bulunduğu alanda yangın çıktı, hızlıca yayılan yangın 3 fabrikaya sıçradı.

İHA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ankara’da sanayi sitesindeki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Başkent'te Yenimahalle İvedik Organize Sanayi Bölgesinde yangın çıktı. Yangının çıkış sebebinin OSB’nin Hurdacılar Sitesi kısmında bulunan atıklarının kontrolsüz şekilde yakılmasıyla başladığı öğrenildi. TIR lastiklerinin alev almasıyla birlikte yangın kısa sürede büyüyen yangın yanıcı maddelerin fazlaca olduğu alanda hızlıca yayıldı, kısa sürede 3 fabrikaya sıçradı.

Ankara’nın tüm ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken tüm itfaiye personelinin izinleri iptal edilerek göreve çağrıldı.

Yangın söndürme çamlışmalarına havadan destek vermek amacıyla Orman Genel Müdürlüğü ve Jandarma helikopterleri de seferber edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, çıkış nedeninin belirlenmesi için detaylı inceleme başlatıldı.

Büyük ölçüde kontrol altına alındı

Yangına gece yarısına kadar yoğun bir şekilde müdahale edildi. Ankara, Etimesgut ve Sincan itfaiye ekipleri ve havadan müdahale sonucu yangın büyük oranda kontrol altına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi yangına 111 araç ve 468 personelle müdahale edildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, atıl durumdaki lastiklerin bulunduğu alanda çıkan ve bölgedeki iş yerlerine sirayet eden yangını söndürme çalışmalarının itfaiye, AFAD, OGM, THK, DHİM, EGM ve jandarma ekiplerinden oluşan toplam 111 araç ve 468 personelle yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Yangın mahalli toprak dökülmek suretiyle ve yoğun müdahaleler sonucunda hapsedilmiş, başka yerlere sirayeti engellenmiştir. Ortada kalan bölümde yangına müdahale yoğun bir şekilde devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Gündem