Can Dündar kimdir?
Gazeteci Can Dündar, 16 Haziran 1961 tarihinde Ankara'da Ali Rıza ve Öznur Dündar çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.
İlk ve orta öğrenimini doğduğu kent Ankara'da tamamlayan Can Dündar, Ankara Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda eğitimine devam etti.
1982 yılında üniversiteden mezun olan Can Dündar, okul yıllarından itibaren gazetecilik yapmaya başladı ve Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo'da çalıştı.
1986'da Birleşik Krallık'ta London School of Journalism'i bitiren Can Dündar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde siyaset bilimi dalında yüksek lisansını aynı senede tamamladı. “Media and democracy, a comparative case study on the press portrayal of the Belgrane and Kocatepe affairs” (Medya ve Demokrasi, Belgrano ve Kocatepe Olayları’nın medya tasviri üzerine karşılaştırmalı bir inceleme) başlıklı yüksek lisans tezinde iki ülkede birer savaş gemisinin yanlışlıkla batırılıp devlet sırrı olarak saklanması konusunu inceledi.
Can Dündar'ın televizyonculuk kariyeri ise 1988'de TRT'de Seyhan Levent ile başladı. 1989-95 yılları arasında 32. Gün ekibinde yer alan Can Dündar, 1993-94 yıllarında Mehmet Ali Birand ile birlikte Çapraz Ateş'i hazırladı.
Gazeteciliğin yanı sıra belgesel çalışmaları da yapan Can Dündar, Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte Demirkırat (1991) ve 12 Mart (1994) adlı belgesel dizileri hazırladı. Ayrıca Türkiye'nin güzellik kraliçelerini anlatan "Cumhuriyet'in Kraliçeleri" belgesel dizisini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün son 300 gününü anlatan Sarı Zeybek belgeselini hazırladı. Yine 1994-95 yılları arasında Gölgedekiler belgeseline imza attı.
Can Dündar'ın köşe yazarlığı da bu yıllarda başladı. 1994'te Aktüel'de köşe yazmaya başlayan Dündar, aynı yıl Yeni Yüzyıl gazetesinde de köşe yazmaya başladı.
1996-97 yılında Show Tv için Aynalar belgeselini hazırlayan Can Dündar, bu kez politik konulardan uzaklaşarak popüler konulara yöneldi. Ancak 1996-98 yıllarında hazırlayıp sunduğu 40 Dakika programında yeniden politikaya yoğunlaştı. Bu programın Susurluk kazasını işleyen bölümü büyük ses getirdi.
1999'da Sabah gazetesinde yazmaya başlayan Can Dündar, 2001 Ocak'ta bu gazeteden ayrıldı ve Milliyet gazetesine geçti. 2003-04 yıllarında Milliyet gazetesi için Popüler Kültür adında bir ek çıkarak Can Dündar, 2013'te ise bu gazeteden ayrıldı. Bu ayrılığın ardından kısa bir süre BirGün gazetesinde Doğan Tılıç'ın köşesinde yazan Can Dündar, ardından Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. 2015'te ise aynı gazetede genel yayın yönetmenliğine getirildi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.