DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

DEM Parti'nin İstanbul adayları kabul edildi. İstanbul İl seçim Kurulu, DEM Parti'nin başvurusunu kabul etti. İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada DEM Parti'nin başvurusunu saat 16.55'te yaptığı saat 17.14'te ise başvurunun tamamlandığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre bugün saat 17.00 itibarıyla doldu.

Seçim takvimine göre, siyasi partiler belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini teslim etti.

Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar iletti.

İstanbul'da adaylık başvurusunda geciktiği iddia edilen DEM Parti'nin durumu merak konusu oldu. İstanbul İl seçim Kurulu, DEM Parti'nin başvurusunu kabul etti. İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada DEM Parti'nin başvurusunu saat 16.55'te yaptığı saat 17.14'te ise başvurunun tamamlandığı bildirildi.

DEM Parti'den  açıklama

Kararın açıklanmasından sonra DEM Parti sosyal medya hesaplarından aşağıdaki açıklama yayınlandı:

"Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun." 

Başvurunun geciktiği iddia edilmişti

Bu akşam saatlerinde DEM Parti'nin adaylık başvurusunun geciktiği İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği iddia edilmişti.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ‘Başvurumuzu yaptık, sorun yok’ ifadelerini kullandı. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise "Aday listesinde kaza oldu, seçim kuruluyla görüşülüyor." açıklaması yaptı.

DEM Parti'den sosyal medya üzerinden açıklama

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da ise "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadeleri kullanılmıştı.

 

Gündem