Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki Nuseyrat Mülteci Kampı’na yönelik ve yüzlerce Filistinli sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ndeki zulmünü sürdürüyor. Kadın-çocuk ayırt etmeksizin katliama devam eden İsrail, son günlerde sivillerin sığındığı bölgeleri hedef alıyor.

İsrail son olarak Nuseyrat Mülteci Kampına havadan ve karadan yoğun saldırılar gerçekleştirirken, bölgede en az 210 kişiyi öldürdü, 400'den fazla kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Yaralıların taşındığı hastanelerde durum 'felaket' olarak tanımlandı. İsrail ise tanklar ile sivillerin evlerini bombalamaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"İsrail’in Gazze’deki Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği, yüzlerce Filistinli sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı lanetliyoruz.

İsrail, bu son barbarca saldırıyla Gazze’de işlediği savaş suçlarına bir yenisini eklemiştir.

Uluslararası Adalet Divanı’nda 1948 Soykırım Sözleşmesi’nden kaynaklanan yükümlülüklerini ihlalle yargılanan İsrail’in bu suçları işlemesine son vermek için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla görevli kurumları üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz."

 

Gündem