Gayrettepe'de yangın faciası! 29 kişi hayatını kaybetti

Beşiktaş, Gayrettepe’de tadilatta olan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gayrettepe'de yangın faciası! 29 kişi hayatını kaybetti

Beşiktaş'ta, 16 katlı binada çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan binadan henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı. Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Valiliği, çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak yangına ilişkin bilgi aldı.

İBB Başkanı İmamoğlu: Tadilat başvurusu yok

Yangında hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 29'a çıktığını bildiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olaya dair şu açıklamayı yaptı:

"12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış."

Adalet Bakanı Tunç: 5 kişi hakkında gözaltı kararı

Olaylara ilişkin X hesabı üzerinden paylaşım yaparak son gelişmeleri aktaran Adalet Bakanı Tunç, 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Tunç'un konuya ilişkin paylaşımın şöyle:

* "İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir."

İstanbul Valiliği: Can kaybı 29'a yükseldi

İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 29'a yükseldiğini bildirdi.

Ayrıntılar geliyor...

Gündem