Kızılay 2024 yılı kurban bedel fiyatını açıkladı!

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı kurban vekalet ücretlerinin yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak belirlendiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kızılay 2024 yılı kurban bedel fiyatını açıkladı!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kızılay’ın vekalet ücretlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Fatma Meriç Yılmaz, hazırlanacak kavurmaların deprem bölgesi ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine gönderileceğini bildirdi.

Yılmaz, bunlardan artan kavurmaların ise Türkiye genelindeki aşevlerine sıcak yemek yapımı amacıyla verileceğini bildirdi.

Bu yıl 130 bin vekalet hedeflediklerini kaydeden Fatma Meriç Yılmaz,

“Kurban kampanyamıza alacağımız vekaletlerle yaklaşık 3.8 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşıyacağız. Et ve Süt Kurumu ve Türkiye’nin en büyük tedarikçileri ile iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz ve örnek olan uygulamamız Kurbanda Kızılay Modelinin sonucu olan kavurma konservelerinin yurt içinin yanı sıra Gazze’deki çatışma mağdurlarının sofralarına da aş olmasını sağlayacağız” dedi.

Gazze yardımlarını aralıksız ulaştırmayı sürdürüyoruz

Yardımseverlerin bağışlarını Gazze’de aralıksız olarak ulaştırmaya devam ettiklerini bildiren Yılmaz,

“Ancak bu günlerde yardımların geçişiyle ilgili aksamalar yaşanıyor. Bu tür sorunların yaşanmaya devam edeceğini, bölgede uygun koşullar olmadığını ve sadece bayramda değil yıl boyunca et ihtiyacının karşılanması için kavurma konservesi çözümünü ortaya koyduk. Türkiye’de hazırlayacağımız kavurma konservelerini İyilik Gemilerimizle bölgeye ulaştıracağız.” İfadelerini kullandı.

Döviz cinsinden de vekalet verilebiliyor

Kızılay için yurt dışında yaşayanlar da döviz cinsinden kurban vekaleti verebilecekler. Bu kapsamda Türkiye ve Gazze için 1 hisse 370 dolar-345 Euro olacak. Diğer ülkeler için ise 135 dolar veya 125 Euro vekalet verilebilecek.

Hangi ülkeler için vekalet verilebiliyor?

Balkanlar’da Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Asya’da Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Pakistan, Ortadoğu’da Irak, Suriye, Yemen, Afrika’da ise Çad, Nijer, Somali, Kenya, Sudan, Tanzanya, Uganda, Burkina Faso olmak üzere 19 ülkede vekâletle alınan kurbanların kesimlerini yapılacak.

Kurban Vekâleti nasıl verilecek?

Bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları yanı sıra, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden vekalet verilebilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak belirlediklerini ifade etmişti.

Gündem