Salgın bilgisayar trendlerini değiştirdi
Salgında bilgisayar taleplerinin değiştiğini kaydeden HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, salgınla öne çıkan güvenlik ve kişisel servis taleplerine şimdiden hazırlandıklarını kaydetti.
Selenay YAĞCI/İSTANBUL
Salgın özellikle kurumsal bilgisayarda bireysel güvenlik ve kişisel servis alanlarını öne çıkardı. Ofise dönüşler başlasa da bundan sonra işlerin yüzde 40’ının uzaktan yapılacağını kaydeden HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, bu süreçle birlikte oluşacak siber güvenlik ve kişisel servis taleplerine şimdiden hazır olduklarını kaydetti.
HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, HP 3D Yazıcı MEMA (Orta Doğu, Akdeniz ve Afrika) Kanal Müdürü Emre Feyizoğlu ve HP'nin 3D baskı alanındaki iş ortağı Poligon Mühendislik'in Kurucu Ortağı Okan Nahit dünkü online toplantıda, 3D yazıcıların salgın sürecinde oynadığı rolü, sürecin bilgisayar ve yazıcı sektörüne etkilerini ve değişen tüketici alışkanlıklarını değerlendirdi.
Son kullanıcı bilgisayarları zayıf halka
Evden ya da uzaktan çalışmanın verimliliğe olumlu yansımaları olduğunu ifade eden HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, uzaktan ve ofisten çalışmanın dengelenerek, verimlilik avantajları yaratılacağını kaydetti. Bu durumda iki önemli konunun öne çıkacağını belirten Ataman, şunları anlattı: “Uzaktan çalışma son kullanıcı bilgisayarların siber güvenlikte en zayıf halka olduğunu gösterdi. Network’ün içindeyken korunan bilgisayarlar, duvarların dışına çıkıp eve gidince güvenlikli bilgisayarlar öne çıktı. Bu talepler artacak. Biz uzaktan çalışanların verilerini güvenli bir şekilde korumalarını sağlayan uç nokta güvenliğine sahip bilgisayarlarımızda fark yaratacağımıza inanıyoruz. Bunun yanında servis uzmanlığı da öne çıktı. Çalışanlar, bilgisayarda sorun yaşandığında IT departmanının kısa sürede gelip müdahale edebildiği ofis ortamının da dışına çıktı. Bu da kişisel servis ihtiyacı doğurdu. Biz bu konuda kendimizi şanslı görüyoruz. Bu hizmeti birkaç firmada vermeye başlamıştık. Talebin artacağını düşünüyorum” dedi.
Ataman, bu süreçte değişen, gelişen ve farklılaşan tüketici taleplerini her zaman ön planda tutarak ve kendilerini geliştirerek çözümler ürettiklerini vurguladı. Alaman, IDC'nin verilerine göre 2020 yılının ilk çeyreğini PC pazarında yüzde 25.1, yazıcı pazarında ise yüzde 42 payla lider olarak tamamladıklarını da ekledi.
2.3 milyondan fazla 3D basılmış parça üretildi
HP'nin 5 yıldır 3D yazıcı alanında önemli adımlar attığını kaydeden Emre Feyizoğlu, salgınla mücadelede küresel çapta 2.3 milyondan fazla 3D basılmış parça üretildiğini açıkladı.
Feyizoğlu, “Artık bu teknolojiyi, prototip üretiminin ötesine geçerek ürünün tamamını oluşturmak için kullanabiliyoruz. 3D yazıcılar, plastik ve metal üretim yapan firmaların işlerini kolaylaştırdığı için havacılıktan, otomotiv sektörüne hatta protezlere kadar birçok alanda fark yaratıyor. Ayrıca doğa için sürdürülebilir bir süreç sunuyor” dedi. Okan Nahit ise 3D baskı teknolojisinin kurumlara yüzde 65 maliyet avantajı sağladığını kaydederek, “Pandeminin en ağır olduğu dönemde ev tipi 3D yazıcılarla 1 siperlik 2 saatte üretilirken, HP'nin 3D baskı çözümleriyle 1 günde yaklaşık 300 adet siperliği yüzde 65 daha düşük maliyetle üretebildik. Ürettiğimiz yaklaşık 5 bin siperliği Türkiye'de ihtiyaçlarını belirten hastanelere gönderdik. Bir jet motorunu çok kısa sürede baştan sona üretmek gibi, daha önce mümkün olmayan birçok üretimi kolayca yapabiliyoruz” dedi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.