Toyota’dan ‘Önce Bağış Sonra Fabrika Turu’ projesiyle üç STK’ya destek
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2019 yılında başlattığı ‘Önce Bağış Sonra Fabrika Turu’ projesiyle Darüşşafaka, LÖSEV ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA’ya toplam 1 milyon 602 bin 700 TL’lik destek sağladı. Proje kapsamında TMMT, 2025 yılında yeni ziyaretçilerini bekliyor.
Toyota’nın Avrupa’daki en büyük üretim tesislerinden birine sahip olan ve Sakarya Fabrikası’nda ürettiği otomobillerini dünyanın dört bir yanına ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), ‘iyi bir kurumsal vatandaş’ olma anlayışıyla da toplumsal çalışmalarına devam ediyor.
TMMT, 2019 yılında başlattığı ‘Önce Bağış, Sonra Fabrika Turu’ projesiyle, fabrika ziyareti talep eden firmaları üretim tesislerinde ağırlıyor. Bu ziyaretler için de alanında önemli toplumsal faydalar sağlayan üç Sivil Toplum Kuruluşu ( STK ) olan Darüşşafaka, LÖSEV ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA’ya bağış yapmaları gerekiyor.
Amaç, ‘Herkes İçin Mutluluk’…
TMMT, ‘Herkes İçin Mutluluk Üretme’ felsefesiyle oluşturacağı sosyal etki ile sürdürülebilir gelişime de katkıda bulunmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda şirket içi aktivitelerle ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘İklim Eylemi’, ‘Nitelikli Eğitim’ ve ‘Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam’ konularını destekleyen TMMT, Türkiye’de bu alanda önemli çalışmalar yürüten STK’lara destek sunuyor. Bu kapsamda, ‘Önce Bağış Sonra Fabrika Turu’ projesini de bu amaçla yürütüyor.
Darüşşafaka, LÖSEV ve TURMEPA’ya destek
Proje kapsamında 1883 yılında kurulmuş ve bugüne kadar binlerce öğrencinin iyi bir eğitim almasına olanak tanıyan Darüşşafaka, 1998 yılında kurulan Lösev ve 1994 yılında kurulan DenizTemiz Derneği / Turmepa ile iş birliğine giden fabrika, firmalardan gelen teknik gezi taleplerini bu üç kuruluştan birine yapılacak bağış karşılığında kabul ediyor.
TMMT, proje kapsamında gerçekleştirilen fabrika turları ile pandemi döneminde ve yeni proje hazırlıkları sürecinde verilen aralara rağmen bugüne kadar çeşitli sektörlerden 95 firma ve 1.802 çalışan tarafından ziyaret edildi. Bu proje ile 2019 – 2024 döneminde üç STK’ya toplam 1 milyon 602 bin 700 TL’lik destek sağlandı. TMMT’nin ‘Önce Bağış Sonra Fabrika Turu’ projesi kapsamında sadece 2024 yılında 23 firma, 452 çalışanı ile TMMT fabrika ziyareti gerçekleştirdi.
TMMT fabrikası turuna yoğun ilgi
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. fabrika turuna katılmak isteyen kuruluşlar, ‘Önce Bağış, Sonra Fabrika Turu’ projesindeki işbirliği kapsamında seçecekleri üç sivil STK’dan birine fabrika tarafından belirlenen bağış miktarını gerçekleştirdikten sonra oluşturulan bir takvim dâhilinde üretim tesislerine teknik gezi planlanıyor.
Fabrika turuna katılmak isteyen eğitim kurumlarından ise herhangi bir bağış talep edilmiyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen fabrika turlarında katılımcılara, standart ve geliştirilmiş olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Her iki seçenek de katılımcılara, TMMT’nin üretim süreçlerini yakından görerek deneyimleme imkânı tanırken, toplumsal fayda yaratma anlamında da önemli bir fırsat sunuyor.
Teknik fabrika gezilerinde katılımcılar üretim esnasında; pres, kaynak, boya ve montajdan oluşan dört temel prosesi bir rehber eşliğinde yerinde görme fırsatı yakalıyor. Ayrıca TMMT yetkilileri, katılımcılardan gelecek talebe uygun içeriklerde sunumlar yapıyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.