“1 Dakika Bakar Mısınız?”

English Home, Memorial Sağlık Grubu ve Kansersiz Yaşam Derneği, 'Hayata Yakından Bak' projesinde bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
“1 Dakika Bakar Mısınız?”

Merve YEDEKÇİ

Ekim ayı tüm dünyada ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak kabul ediliyor. Bu kanser türü, günümüzde kadın sağlığını tehlikeye atan en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor

English Home, Memorial Sağlık Grubu ve Kansersiz Yaşam Derneği, meme kanserine farkındalık sağlamak amacıyla ‘Hayata Yakından Bak’ projesinde bir araya geldi. Proje “1 Dakika Bakar Mısınız?” mesajıyla meme kanserinde toplumsal fayda sağlamanın önemini vurgulamayı amaçlıyor.

English Home Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cennet Melis Uslukılınç, ‘Hayata Yakından Bak’ projesinin kadınların daima yanında olduklarını göstermek adına önemli bir farkındalık çalışması olduğunu kaydetti. Meme kanserinin erken teşhisine ve hastalıktan korunmaya dikkat çektiklerini ifade eden Uslukılınç, “Yatak odası, sofra, mutfak, ev giyimi ve banyo kategorilerindeki 12 ürünü, 35 mağazamızda ve web sitemizde tüketicilerle buluşturduk. Projeye özel tasarlanan ürünlerin satışından elde edilecek gelirin tamamını Kansersiz Yaşam Derneği’ne bağışlayacağız” dedi. Bağışlarla birlikte daha fazla kadının tedavi ve yaşamsal giderlerine destek sunayı hedeflediklerini belirten Uslukılınç “Ayrıca çeşitli bölgelere konumlandırdığımız billboard ve mağazalarımızda web sitemizde oluşturduğumuz bilgilendirme sayfasına yönlendiren QR kodlar yer alıyor. Böylece daha fazla insana temas edeceğimize inanıyoruz. Ağırlıklı olarak kadınlara hitap eden bir marka olarak farklı platformlarda kadınların sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Türkiye’de her yıl 25 bin kadına meme kanseri teşhisi konuyor”

Erken teşhisin öneminin kritik olduğunu vurgulayan Memorial Sağlık Grubu Pazarlama Direktörü Hümeyra Hevadpal, projeye ilişkin şunları söyledi: “Her yıl dünyada yaklaşık 2 milyon, Türkiye’de ise 20-25 bin kadına meme kanseri teşhisi konuluyor. Meme kanseri, birçok kanser türünde olduğu gibi erken evrede belirlendiğinde tedavi edilebilir bir hastalık. Tüm yıla yayılacak proje kapsamında, tarama ve tanı desteği sunarak, meme kanserinin erken tanısını destekleyen programlarda Kansersiz Yaşam Derneği ile sürdürülebilir bir iş birliği de yapacağız.”

Maddi gücü yetersiz hastalar fonla destekleniyor

2010 yılından beri kanser hastalarının şartlarının iyileştirilmesi, kanserle ilgili erken teşhis ve farkındalığın önemi konusunda çalışmalarını yürüttüklerini belirten Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz; “Meme kanseri erken teşhis edildiğinde tedavi oranı en yüksek kanser türlerinden biri. ‘Erken teşhis yaşatır’ mottosunun sonuna kadar arkasındayız. Derneğimize gelen başvurular ve devlet hastaneleriyle olan iletişimlerimizle meme kanseri hastalarına ulaşıyoruz. Bu doğrultuda maddi şartları yetersiz meme kanseri teşhisi konmuş hastalara Aile Yaşam Desteği Fonu üzerinden yıllık olarak maddi, ayni ve psikolojik destekler sunuyoruz. Projeden elde edilecek bağışlar doğrultusunda hastaları maddi olarak desteklemenin yanı sıra Memorial Sağlık Grubu hastanelerinin sürdürülebilir katkısıyla kadınlara tarama, tanı ve eğitim imkânını da ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.