“Kadınların Her Hamlesi, Cumhuriyetin Karesi”

Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Türkiye Santranç Kadınlar Şampiyona finali ile kutladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
“Kadınların Her Hamlesi, Cumhuriyetin Karesi”

Merve YEDEKÇİ

Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyona fi nali ile kutladı. İzmir Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası “Kadınların Her Hamlesi, Cumhuriyetin Karesi” mottosunda Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ve Arzum ev sahipliğinde düzenlendi.

Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın sporcunun katıldığı fi nalde, şampiyona birincisi Ceren Tırpan, ikincisi WIM Hayale İsgenderova ve üçüncüsü WCM Elif Zeren Yıldız oldu. Ayrıca 17 kadın sporcuya “Satrançta Fark Yaratan Kadınlar” ödülü verilirken, “Satrançta Mücadelesiyle Engel Tanımayan Sporcu” ödülünün sahibi iWCM Handenur Şahin oldu.

Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, “Bakanlığımızın bütün imkânlarıyla satranç sporcularımızın yanındayız. Pascal’ın şu sözlerini belirtmek istiyorum, ‘Satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur.’ Bu sporda kariyer yapmak büyük başarı ve burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Kadın satranç sporcu sayısının her geçen gün artması için Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğunu 15 yıldır sürdürdüklerini vurgulayan Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray ise “Kadınlarımızın attığı her adımın, yapacağı her hamlenin Cumhuriyetimizi ileri taşıyacağı düşüncesi temelinde; genç nesillerin, kadın satranç sporcularımızın başarılarını kendilerine örnek almasını amaçladık. Şampiyonamızın yanı sıra sponsorluğumuzun, hayalleri ve yapmak istedikleri konusunda birçok kadına cesaret verdiği inancındayız. Şampiyonada mücadele eden birçok kadın satranç sporcu, belki de hiç tanımadığı birçok küçük kızımızın satranca başlamasına vesile olacak. Rol modeli başarılı bir satranç sporcusu olan kadınlarımız istediğinde neler başarabileceğini herkese gösterecek” şeklinde konuştu.

Dünyada Türk satrancı, Türk yıldızlarının başarısı konuşuluyor şeklinde sözlerine başlayan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Biz büyük bir aileyiz. 24 bin 800 kadın antrenörümüz ve 3 bin 230 kadın hakemimiz var. Avrupa’nın örnek ülkesiyiz. Genç kızlarımızın hayatına ‘satranç’ ile dokunabilmek, ülkemize gurur öykülerini kazandırmak için çalışacağız” dedi.