Depremzede kiracıya da ev! 11 şehirde çalışma başlatıldı
Deprem bölgesinde hak sahiplerine konut teslimlerinden sonra dezavantajlı gruplar için çalışma yapılacak. İhtiyaç fazlası konutlar dar gelirli, emekli, engelli, gazi ve şahit yakınlarına verilecek.
Depremlerinin yıktığı 11 şehirde hak sahiplerine konut teslimleri yapıldıktan sonra, kiracı olan dezavantajlı afetzedeler için de konut çalışmaları yapılacak.
Konteyner kentlerde yaşayan dar gelirli, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınları için yeni fırsatlar oluşturulacak. 6 Şubat depremlerinin yıktığı 11 şehirde, ev sahibi olmayan depremzede bırakılmayacak.
Dar gelirli, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınları için konut
Hak sahiplerine konut teslimleri yapıldıktan sonra, depremden önce kiracı olan ve daire sahibi olmayan dezavantajlı afetzedeler için de konut çalışmaları başlatacak. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, konteyner kentlerde yaşayan dar gelirli, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınları gibi dezavantajlı gruplar için yeni fırsatlar oluşturulacak.
Mağdur olanlar için yeni adımlar atılacak
Atılacak bu adımlar, depremin yıkıcı etkilerini en aza indirgemek ve mağdur olan vatandaşların hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İhtiyaç fazlası konutlar değerlendirilecek
11 şehirdeki depremzedelerin konut ihtiyaçlarının karşılanması, TOKİ’nin bu süreçteki en önemli görevlerinden biri olarak ön plana çıkarken, konut planlamasının buna göre yapıldığı, ihtiyaç fazlası konutların bu şekilde değerlendirileceği kaydediliyor. Başvurularda ise hane halkı sayısı, gelir düzeyi, yaş, emeklilik, engellilik, şehit ve gazi yakınlığı gibi kriterler kıstas alınacak.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.