Kaya Çiftliği, hedefine Avrupa ile Ortadoğu'yu aldı
Günde 200, ayda 6 bin ton süt işleme kapasitesine ulaşan Kaya Çiftliği, yılın ilk yarısında yüzde 40 büyüdü. İç pazardaki performansını ihracatta da sergilemeyi planlayan marka, hedefine Avrupa ile diğer Ortadoğu ülkelerini aldı.
Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticileri arasında yer alan Kaya Çiftliği, bu yılın ilk yarısında yüzde 40’a varan oranda büyüme gerçekleştirdi. Yurtiçi perakende pazarında yakaladığı başarıyı yurtdışına da taşımayı planlayan Kaya Çiftliği, hedefine Avrupa ile diğer Ortadoğu ülkelerini aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaya Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Zülfikar Kaya, “Yıla girerken yurtdışı ve HORECA hedeflerine ağırlık verdik. 2020'nin ilk yarısında yüzde 40’a varan oranda büyüme gerçekleştirdik. Günde 200 ton, ayda 6 bin ton süt işleme kapasitesine ulaştık. Şimdi en önemli hedefimiz yakaladığımız başarıyı yeni pazarlara ve ihracata taşımak. Türk kahvaltısını dünyaya tanıtacağız.” dedi.
Bu yıla dair hedeflerinin başında ihracat ile yeni pazarların geldiğini belirten Kaya, ihracata dair ilk adımı Ortadoğu'ya açılarak attıklarını, şu anda ürünlerinin Kuveyt'teki ulusal ve yerel marketlerde yer aldığını söyledi. Katar'a ise sevkiyatlarının sürdüğünü açıklayan Kaya, "Bu yıl ki hedefimiz Avrupa ve diğer Ortadoğu ülkeleri. Burada da hedefimizi ilk etapta Almanya ve Dubai olarak belirledik. Görüşmelerimiz sürüyor.” ifadelerini kullandı.
Franchise ile yeni illere açılacak
Bu yıl içinde yeni mağazalar ile yeni yeni illerde yer almayı planladıklarını söyleyen Zülfikar Kaya, bu noktada her ay yüzlerce franchise ön talep başvurusu aldıklarını, franchise bedellerinin ise mağaza başına ortalama 900 bin TL olduğunu açıkladı.
Franchise hizmetini anahtar teslim verdiklerini aktaran Kaya, şunları kaydetti: "Burada mağazaların merkezi konumda ve cephesinin en az 8 metre olmasına, yüksek girişli ve teşhir için 80-100 arası, depolama için de en az 40 metrekarelik alana sahip olmasına dikkat ediyoruz. Bu noktada hedeflerimizde özellikle Ankara öne çıkıyor. Ancak girmediğimiz diğer illerden ve büyükşehirlerden gelecek talepleri de değerlendireceğiz. Bunun yanı sıra iç pazarda HORECA sektörüne yöneldik. Burada da önemli başarılara imza atıyoruz. Lojistikte yaptığımız yatırımla maliyetlerimizden tasarruf yapmayı hedefliyoruz. Şu anda 21 ilde 109’a ulaşan satış mağazalarımız var. Günlük 200 tonluk süt işleme kapasitemizin yarısını kullanıyoruz. Yıllık 12 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyoruz. Lojistik operasyonlarımızın yüzde 98’ini kendi bünyemizde yürütüyoruz.”
Tüketiciye toplam 700 kalem ürün sunuyor
Kaya Çiftliği olarak İpsala’daki 62 dönüm arazi üzerinde kurulu fabrikasında ve İstanbul-Sultanbeyli’de 10 bin metrekare üzerine konumlanan genel müdürlük binası ve lojistik merkezinde toplam 850 çalışan istihdam ettiklerini bilgisini veren Zülfikar Kaya, beyaz peynir, yoğurt, kaşar peyniri, yöresel ürünler ve tereyağı gibi beş ana grup altında 140 çeşit ürüne sahip olduklarını söyledi. Tüketiciye toplam 700 kalem ürün sunduklarına dikkati çeken Kaya, "Otomasyona verdiğimiz öncelikle yatırımlarımızı geliştirdik. İnsan kaynağımızın kalitesini sürekli eğitimlerle artırarak 2019 için belirlediğimiz hedeflerin yüzde 120 üzerine çıktık. 2020 yılının geri kalanında da yeni şubeler açmaya devam edeceğiz. Franchise başvurularını değerlendirmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.