Lagarde: Enflasyon görünümü karmaşıklaşıyor
ECB Başkanı Lagarde, "Küresel ticaret gerilimlerindeki tırmanış, enflasyon görünümünü karmaşıklaştırıyor" dedi.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, küresel ticaret gerilimlerinde devam eden tırmanışın, enflasyon görünümünü karmaşıklaştırdığı uyarısında bulundu.
Lagarde'ın, Washington'da düzenlenen Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) toplantısında yaptığı konuşma, ECB'nin internet sitesinde yayımlandı.
Küresel enflasyonun gelişmiş ekonomilerdeki iş gücü piyasalarının gevşemesi ve geçen yıllardaki para politikası sıkılaştırmalarının etkisiyle kademeli olarak düşeceğinin tahmin edildiğini belirten Lagarde, "Ancak, ticaret gerilimlerinin tırmanmaya devam etmesi enflasyon görünümünü karmaşıklaştırmaktadır." uyarısında bulundu.
Lagarde, gümrük tarifelerinin, döviz kurlarında dalgalanmaları tetikleyebileceğine, ithalat fiyatlarını etkileyebileceğine ve tedarik zincirlerini bozabileceğine işaret ederek, bunların enflasyon üzerindeki etkisinin belirsiz olduğunu da kaydetti.
Christine Lagarde, "Jeopolitik gerilimler enerji piyasaları, güven ve yatırım açısından çift taraflı enflasyon riskleri oluşturmaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
Enflasyonun ana eğilimine ilişkin çoğu ölçümün, enflasyonun sürdürülebilir temelde ECB'nin yüzde 2'lik orta vadeli hedefine yerleşeceğine işaret ettiğini anlatan Lagarde, enflasyon hedefini sürdürülebilir şekilde istikrarlı hale getirmede kararlı olduklarını tekrarladı.
ECB Başkanı Lagarde, ekonomik büyümeye yönelik aşağı yönlü risklerin arttığını vurgulayarak, "Küresel ticaret gerilimindeki büyük tırmanış ve buna bağlı belirsizlikler, ihracatı azaltarak Avro Bölgesi büyümesini muhtemelen düşürecek, yatırım ve tüketimi de aşağı çekebilecek." yorumunu yaptı.
Finansmanın da sıkılaşabileceğine dikkati çeken Lagarde, koşulların, yatırımları ve hane halklarının tüketimini azaltabileceğini belirtti.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.