Pınar Eczacıbaşı neden öldü, hastalığı neydi? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşında, kimdir?
İş dünyası ve cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Pınar Eczacıbaşı yaşamını yitirdi. Pınar Eczacıbaşı'nın vefatı sonrası "Pınar Eczacıbaşı neden öldü, hastalığı neydi? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşında, kimdir?, Pınar Eczacıbaşı cenaze töreni ne zaman?" sorularının yanıtı aranmaya başlandı.
Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi'nin kurucu Başkanı Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti.
Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın kuzeniydi.
PINAR ECZACIBAŞI NEDEN ÖLDÜ?
Pınar Eczacıbaşı'nın ölüm nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Eczacıbaşı ailesinden yayımlanan açıklamada Saffet Pınar Eczacıbaşı'nın 6 Mayıs günü vefat ettiği duyuruldu.
PINAR ECZACIBAŞI HASTALIĞI NEYDİ?
Pınar Eczacıbaşı'nın herhangi bir hastalığı olup olmadığı bilinmiyor.
PINAR ECZACIBAŞI CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?
Cenaze töreni, 8 Mayıs Perşembe günü Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazını müteakiben gerçekleştirilecek ve Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Aile, çelenk yerine Türk Eğitim Vakfı’na (0 212 318 68 00) bağış yapılmasını istedi.
PINAR ECZACIBAŞI KAÇ YAŞINDA?
Pınar Eczacıbaşı 65 yaşında hayatını kaybetti.
PINAR ECZACIBAŞI KİMDİR?
Eğitimine İstanbul Fevziye Mektepleri Vakfı – Işık Lisesi’nde başlayan Pınar Eczacıbaşı, Üniversite eğitimine ABD‘de New Hampshire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nde devam etmiş ve mezuniyetinin ardından Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme (MBA)- Finans dalında yüksek lisans yapmıştır. Yüksek Lisans tez konusu ‘Aile şirketlerinin halka açılması yoluyla sermaye piyasalarına olan katkıları’ üzerinedir.
İş hayatına Eczacıbaşı Grup’ta, Eczacıbaşı İlaç San.ve Tic.A.Ş.’de Satış ve Pazarlama Departmanı’nda başlayan Pınar Eczacıbaşı, kariyerine Finans sektöründe devam ederek Manufacturers’ Hanover Trust Company-İstanbul’da kredi-pazarlama bölümünde çalışmış ve daha sonra Tekstilbank’ta Muhabir İlişkiler Bölüm Müdürü ve ING Bank N.V Barings- İstanbul’da finansal kurumlara pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevlerini sürdürmüştür. 1998’dan bu yana kişi ve kuruluşlara finans ve yatırım danışmanlığı hizmetleri veren Pınar Eczacıbaşı, 2004 yılında GP-Trust Finansal Yönetim ve Danışmanlık Ltd. Şti ‘ni kurmuştur. Şirket Türkiye’de yatırım yapmak isteyen birey ve kurumlara pazar araştırmaları yaparak yatırımlarında ve ortaklık yapılandırmalarında danışmanlık hizmeti vermektedir. Şirket aynı zamanda dünyanın en büyük yatırım ve finans kuruluşlarından Schroders Grup’a ait Schroder & Co Banque SA’nın da Türkiye temsilciliği görevini (2004-2014) yılları arasında sürdürmüştür.
Pınar Eczacıbaşı, Avrupa Yatırım Bankası bünyesinde bulunan Avrupa Yatırım Fonu’nun danışmanlığı yürüttüğü IVCI- (Istanbul Risk Sermayesi Girişimi) Stratejik Ağ Başkanlığı görevini yürütmüş ve halen aynı bünye içersinde bulunan TGIF- Turkey Growth and Innovation Fund’ın Yatırım Komitesi bağımsız üyesidir. Pınar Eczacıbaşı, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve DEİK- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde kurulu Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucu Başkanı’dır.
DEİK içerisinde Denetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. DEİK’te Türk-Belçika İş Konseyi Başkanlığını sürdürdüğü dönemde ise iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından dolayı 2012’de Belçika Kralı Philippe tarafından en yüksek derecede Belçika nişanı ile ödüllendirilmiş ve aynı zamanda 2013’den bu yana Belçika Hükümeti tarafından Türkiye’de ‘Diplomatik Ekonomik Danışman’ olarak atanmıştır. Ayrıca Finans Kulüp üyesi ve İstanbul’da Önemli Tarihi Eserleri Koruma Vakfı’nın kurucu üyesidir.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.