Nutella'nın mucidi 14 Şubat'ta hayatını kaybetti
Dünyanın en ünlü fındık kreması Nutella’nın mucidi olarak tanınan İtalyan kimyager Francesco Rivella, 97 yaşında hayatını kaybetti. Rivella’nın 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yaşamını yitirdiği duyuruldu.
İtalyan medyasının “Nutella’nın babası” olarak adlandırdığı Rivella, efsaneleşen fındık kremasının geliştirilmesinde önemli rol oynadı.
Ferrero’da 1952’de göreve başladı
Francesco Rivella, Nutella’nın piyasaya sürülmesinden 12 yıl önce 1952 yılında İtalyan çikolata ve şekerleme devi Ferrero’da çalışmaya başladı. O dönemde 25 yaşında olan Rivella, Torino’da bromatolojik kimya alanında eğitimini yeni bitirmişti.
Ferrero’nun “kimya odasında” görev yapan Rivella, markanın ikonik ürünlerinin geliştirilmesine katkı sağladı. Ham maddeleri analiz ederek yeni ürünler ortaya çıkarmak için karışımlar üzerinde çalışan Rivella ve ekibi, sürekli deneyler yaptı.
Kariyeri boyunca Ferrero’da yükselen Rivella, şirketin kıdemli yöneticilerinden biri oldu. Ferrero, 1946 yılında Pietro Ferrero tarafından kurulmuştu. Rivella, şirketin yönetimini devralan Pietro’nun oğlu Michele Ferrero ile yakın çalıştı ve onun sağ kolu olarak görev yaptı.
Nutella nasıl ortaya çıktı?
Nutella’nın kökeni, ilk olarak 1946’da üretilen ve “Giandujot” adı verilen bir fındık ve çikolata karışımına dayanıyor. Bu tatlı hamur, dilimlenip ekmeğe sürülebilen bir forma sahipti ve adını yerel bir karnaval karakterinden alıyordu.
1951 yılında Giandujot, daha kolay sürülebilen kremsi bir forma dönüştürülerek “SuperCrema” adıyla yeniden piyasaya sürüldü. 1964 yılına gelindiğinde ise tarifte yapılan yenilikler, bugün dünyaca ünlü Nutella’nın ilk kavanozunun ortaya çıkmasını sağladı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.