Şimşek, kurumlar vergisi beyanname süresinde uzatma sinyalini verdi
Bakan Şimşek, Türkiye’de kayıtdışının yüksek olduğunu bu yüzden denetimlerin de fazlalaştığını açıklarken, “Kurumlar Vergisi'nde eğer gerekliyse beyanname süresini belki 1-2 gün uzatabiliriz” açıklaması yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında küresel ekonomi ve Türkiye’deki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Değerlendirmelerinde vergi öne çıkarken, Kurumlar Vergisi’nde erteleme gelebileceği sinyali verdi.
ekonomim.com'un GİB kaynaklarından edindiği bilgilere göre, beyanname verme süresinin 5 Mayıs ya da 7 Mayıs'a kadar uzatılması planlanıyor.
Şimşek, “Doğrudan yatırımların artacağına inanıyorum. Türkiye'nin kaynak sorunu yok” derken, vergi konularında önemli açıklamalar yaptı.
“Hasılat tespitlerini 2025’te zirveye çıkaracağız”
Şimşek, “Kazanan herkes kazandığı ölçüde vergi vermeli. İlk defa beyanname sayısı 5 milyonu aştı” derken, “Sahada olacağız. Başka türlü kayıt dışına engel olamayız. Hasılat tespitlerini 2025’te zirveye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Kurumlar Vergisi'nde uzatma
Bakan Şimşek, kalkınma bankalarıyla görüştüklerini önümüzdeki 3 yıl 40 milyar doların üzerinde 10 yıl ve daha uzun vadeli, düşük maliyetli imkanlar sağlanacağını söyledi. Beyannamelere yönelik de Şimşek şu önemli açıklamaları yaptı:
“473 bin mükellef ilk defa bu yıl beyanname verdi, beyanname sayısının 5 milyonun üzerine çıkması söz konusu. Kayıt dışılıkla mücadele ederek verginin tabanını genişletmek istiyoruz.
Gelir idaresi ile görüşeceğim, Kurumlar Vergisi'nde eğer gerekliyse beyanname süresini belki 1-2 gün uzatabiliriz.”
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.