Altın fiyatlarında karışık seyir

Küresel piyasalarda bankacılık krizine yönelik endişeler dağılmaya başlarken, altın fiyatları karışık bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Altın fiyatlarında karışık seyir

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz hafta ‘güvenli liman’ etkisiyle yükselirken, piyasalarda risk iştahının yükselmesiyle yeni haftada değer kaybediyor. Haftaya 1979 dolarla başlayan ons altın bugün içerisinde en yüksek 1967 dolar, en düşük ise 1949 doları gördü. Sarı maden güne düşüşle başlarken sonrasında dolar endeksinin düşüşüyle yönünü yukarı çevirdi. Ons altın, saat 17:29 itibarıyla yüzde 0,31 oranında yükselişle 1962 dolarda işlem görüyor.

Altının ons fiyatında teknik açıdan 1930 dolar destek, 1980 dolar direnç konumunda bulunuyor.

ABD'de bankacılık sektörü üzerinde oluşan baskının resesyonu tetikleyebileceği endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili olmayı sürdürürken, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) kredi ve mevduatlarının First Citizens Bankası tarafından satın alınması krizde en kötünün geride kalmış olabileceği beklentilerini güçlendirdi.

Analistler, ülkede enflasyonun güçlü seyrine karşın bankacılık krizinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sene sonuna kadar 100 baz puan faiz indirimi yapabileceğinin fiyatlandığını kaydederek, Fed ve piyasaların aynı beklentileri paylaşmaması nedeniyle açıklanacak makroekonomik verilerin önem kazandığını ifade etti.

Gram altında 1214 liraya yükseldi

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından şu dakikalarda yüzde 0,50 oranında yükselişle 1206 lirada hareket ediyor. Gün içerisinde ise en yüksek 1214 lirayı gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1970 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 980 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, yüzde 1,02 azalarak günü 1201 liradan tamamlamıştı.

 

Finans