Bitcoin'de ETF rüzgarı bitti mi? 12 günde...

İlk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının 11 Ocak'ta piyasaya sürülmesinden bu yana, Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 21 geriledi ve yeniden 40 bin doların altını gördü. İşlem hacmi en yüksek olan kripto para biriminde düşüş ise, devam ediyor.

Foreks
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Bitcoin'de ETF rüzgarı bitti mi? 12 günde...

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ilk işlem gününde 49 bin 21 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı, bugünkü işlemlerde 38 bin 606 dolara kadar düştü ve 11 Ocak tarihinde gördüğü zirvesine göre yaklaşık yüzde 21 aşağı geldi. Lider kripto para birimi Bitcoin, saat 17.07 itibarıyla yüzde 3,46 kayıpla 38 bin 760 dolarda işlem gördü.

Küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 5,63 azalarak 1,63 trilyon dolara indi.

"Tüccarlardan gelen satış baskısı azalabilir"

Fundstrat Global Advisors LLC'nin dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, "Geçtiğimiz iki hafta boyunca Bitcoin, yükselen kurlar ve güçlenen doların kanıtladığı daha sert makro koşullar ve FTX'in varlıklarını boşaltmasıyla birlikte GBTC arbitraj pozisyonlarını çözen tüccarlardan gelen önemli satış baskısı nedeniyle zorlandı" dedi.

Farrell, FTX'in elden çıkarmalarının potansiyel olarak bir arz fazlalığını ortadan kaldırdığını ve "GBTC'deki yoğun satış baskısının yakında azalabileceğini" düşündürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yüzde 70 değer kazandı

Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF’sini (borsa yatırım fonları) onaylayarak kripto para birimini yeni yatırımcılara açacağı beklentisiyle yükselişe geçmişti. Bitcoin, Ağustos 2023’ten beri yaklaşık yüzde 70 değer kazandı.