Kadınların dijital dünyada etkin rol alması, küresel eşitsizlikleri azaltacak
Dijital sektörde kadın istihdam oranının yüzde 24 olduğuna işaret eden Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı Şeyda Şençayır, kadınların bu alanda etkinliğinin artmasının dünya ekonomisinin sürdürülebilir büyümesini sağlayacağını savundu.
EKONOMİ (BURSA) - Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde “'Dijital Çağda Kariyer” etkinliği gerçekleştirildi. BUİKAD Dijital Dönüşüm Komisyonu tarafından Womencode projesi kapsamında düzenlenen ''Dijital Çağda Kariyer'' etkinliğinde, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Emel Sokullu, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteri Lideri Barbaros Günay ve D Source Kurucusu Bidar Özgür Tombuloğlu, ilham veren konuşmalarıyla üniversiteli öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.
Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İbrahim Akın Konferans Salonu'nda gerçekleşen programın açılışında konuşan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, “Dijital Çağda Kariyer; geleneksel meslek anlayışından farklı olarak teknoloji, internet ve dijital platformlar üzerinden şekillenen bir kariyer yolculuğunu ifade etmektedir. Artık sadece ofise gitmek, masa başında çalışmak değil, uzaktan çalışma freelance işler, içerik üreticiliği, yapay zeka uzmanlığı gibi çok daha geniş bir yelpazede kariyer fırsatları ortaya çıkmaktadır” dedi.
Şençayır, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 35 düzeyinde olduğuna işaret ederek, “Bursa'da kadın girişimci oranı yüzde 15, üst düzey ve orta kademe kadın yönetici olanı ise yüzde 20'ye yakın olup ülkemiz ortalamasının üzerindedir. Dijital sektörde kadınların oranı yüzde 24'tür ve bu oran ilerleyen yıllarda daha yukarılara çıkacaktır. Kadınların dijital dünyada daha etkin roller alması dünya ekonomisinin sürdürülebilir büyümesini sağlayacak ve küresel eşitsizlikleri azaltacaktır” diye konuştu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.