Oğuzeli Mobilya Kenti kadın girişimiyle yükseliyor
Gaziantep’teki 360 mobilya üreticisini tek merkezde kümeleyecek Oğuzeli Mobilya Kenti kadın girişimiyle yükseliyor. Temeli atılan bölgenin 1.5 yıl sürecek ilk etap inşaatında 78 fabrika ve 50 atölye kurulacak. Firmaların pazarlama gücünün artırılması için projesi tamamlanan mobilya AVM’nin inşası da ilk etapla birlikte eş zamanlı olarak sürdürülecek.
MEHMET NABİ BATUK / OĞUZELİ
Oğuzeli’ni Türkiye’nin mobilya üretim üslerinden biri haline getirecek Oğuzeli Mobilya Kenti’nin üstyapı yatırımları başladı. Değişik ölçeklerde kentte üretim yapan mobilya üreticilerinin kümeleneceği 130 hektar alana sahip olacak bölgede ilk etapta eş zamanlı olarak 78 fabrika, 50 atölye ve mobilya AVM kurulacak. Oğuzeli Mobilya Kent Kooperatif Başkanı Pınar Tümüklü, kuracakları mobilya ihtisas sanayi sitesi ile Gaziantep’in dekor mobilyadaki yüksek kaliteli üretimini dünyaya açacak yeni bir cazibe merkezi oluşturacaklarını söyledi. Gaziantep’teki üreticilerin klasik oda gruplarında ciddi bir üretim kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken Pınar Tümüklü, “Mutfak, dekoratif mobilyalar, ofis mobilyalarında yüksek çeşitliliğe ve özgün bir tarza sahibiz. Hem oyma ürünlerde hem de modüler ürünlerde tecrübemizi artık dünya pazarlarına açmak istiyoruz. Gaziantep’te mobilya alanında faaliyet gösteren yaklaşık 1400 şirketimiz var. Bu şirketler kontrolsüz bir şekilde şehrin pek çok noktasına dağılmış durumda. Bu firmalar sektörel birlik olmadığı için belirli bir seviyeye geliyor daha sonra sürdürülebilir büyümelerine devam edemiyorlar. Oğuzeli Mobilya Kenti ile birlikte kentimizde üretim yapan 360 şirketimizi burada kümelenmesini sağlayıp, küresel markalaşmanın önünü açacağız” dedi.
“Mobilyacıların Suriye pazarına giriş anahtarı olacak”
Oğuzeli Mobilya Kenti’nin Karkamış sınır kapısına 30 kilometre mesafede ve 130 hektar arazi üzerinde yükseldiğini vurgulayan Pınar Tümüklü, bu sayede Suriye pazarında da önemli bir avantaj elde edeceklerini söyledi. Sona yaklaştıkları altyapı çalışmalarının 4 ay içinde tamamlanacağını belirten Tümüklü, “ilk etapta 120 bin metrekare kapalı alan inşa edeceğiz. 2027’nin ilk çeyreğinde üretim alanlarımızı kullanıcılarına teslim etmeyi amaçlıyoruz. Bölgemizin girişinde üreticilerimizin ürünlerini sergileyeceği 60 bin metrekare kapalı alana sahip olacak 3 katlı mobilya AVM kuruyoruz. AVM’miz sahip olduğu sosyal ve ticari olanaklarıyla diğer illerdeki mobilya AVM’lerden farklı olacak. Şuanda pek çok ulusal ve uluslararası mobilya markası AVM’mizde mağaza ve depo kurmak için talepte bulunuyor. Bunun en önemli sebebi ise normalleşme adımlarının hızlandığı ve yeniden inşa süreci başlayacak olan Suriye pazarına yakınlığıdır. Ayrıca Gaziantep Havalimanı’na 5 kilometrede yer alıyoruz. Kuracağımız bölgede ihracat müşterileri rahatlıkla bölgeye ulaşacak ve ticaret görüşmeleri yapılacak.”
“Ar-Ge ve tasarım merkezi ile markalaşmaya destek vereceğiz”
Oğuzeli Mobilya Kenti’nin Gaziantep’in yanı sıra Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki mobilyacıların Orta Doğu pazarına giriş kapısı olacağını ifade eden Pınar Tümüklü, “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin raporlarına göre Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü 2024 yılında Gaziantep’te 484.6 milyon dolar, Mardin’de 140.2 milyon dolar, Kahramanmaraş’ta 86 milyon dolar, Şanlıurfa’da 24.9 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bölgemizde mobilya AVM’nin yanı sıra Ar-Ge ve tasarım merkezi de kurulacak. Bölgemizde üretim yapan mobilyacılarımızın nitelikli personel ihtiyacı için de teknik lise kuracağız. Bu tesisler üreticilerimizin markalaşma süreçlerinde de önemli bir rol oynayacak. Ar-Ge ve tasarım gücünü artıran şirketlerimiz marka güçlerini artırarak Türkiye’nin ihracat ordusuna katılacaklar” şeklinde konuştu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.