Wellbees “Kadın Kurucular 1Millionstartups Programı”na seçildi

Çalışan esenliği platformu Wellbees, SKA doğrultusunda çözümler üreten girişimcileri bir araya getiren 1MillionStartups Programı'na seçildi. Wellbees, yüzlerce başvurunun yapıldığı programda yer alan 20 girişimden biri oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Wellbees “Kadın Kurucular 1Millionstartups Programı”na seçildi

Birleşmiş Milletler’in yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegeni korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak hedefiyle beş yıl önce açıkladığı 17 maddelik Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), günümüzde hem ülkelerin hem de kurum ve kuruluşların gündemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. SKA’nın üçüncü maddesi olan “Sağlık ve Esenlik” alanını odağına alan çalışan esenliği platformu Wellbees, bu kapsamda dünya çapında önemli bir programa kabul edildi. SKA doğrultusunda çözümler üreten girişimcileri bir araya getiren 1MillionStartups platformunun “Kadın Kurucular 1MillionStartups Programı”na katılan Wellbees, her yıl dünya çapında yüzlerce başvurunun yapıldığı programda yer alan 20 girişimden biri oldu.

Melis Abacıoğlu: “İlham verici bir topluluğun parçası olduk”

Program hakkında bilgi veren Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu, “Kadın Kurucular 1MillionStartups Programı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gerçek hayattaki sorunlara çözümler üreten girişimleri ve girişimcileri bir araya getiriyor. Programa katılabilmek için girişimin en az bir kadın kurucusunun olması, küresel pazarlarda büyüme potansiyeli gibi kriterler de dikkate alınıyor. Dünyanın her yerinden yüzlerce başvuru yapılan bu programa kabul edilmek, benzer fikirlere ve amaçlara sahip girişimcileri kapsayan bu ilham verici topluluğun bir parçası olmaktan dolayı heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Programdaki deneyimlerimizi İK profesyonelleri ile paylaşacağız”

Wellbees olarak sosyal etki odaklı ölçümler yaptıklarını ifade eden Abacıoğlu şöyle devam etti; “Bu program ile insan kaynakları teknolojileri ve çalışan esenliği odağında hem girişimimizi hem de ürünlerimizi geliştireceğiz. Aynı zamanda programda elde ettiğimiz deneyimleri, Türkiye’de iş birliği yaptığımız İK profesyonelleri ile paylaşma fırsatı bulacağız. Öte yandan platform aracılığıyla yapacağımız görüşmeler sayesinde özellikle büyüme planlarımız arasında yer alan İngiltere pazarını derinlemesine inceleyeceğiz.”

Dünya genelinde 70 bin çalışan kullanıyor

Wellbees, çalışanların daha iyi yaşamaları için çalışan bir kurum içi esenlik platformu. B2B SaaS ürünü olarak, mobil uygulama üzerinden tüm kullanıcılara kişisel bir esenlik yolculuğu sunuyor ve insan kaynakları profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu desteği tek bir platform üzerinden sağlıyor. İçeriklerle farkındalık, etkinliklerle aksiyon yaratarak kullanıcılara yeni alışkanlıklar kazandırıyor ve davranış değişimini tetikleyecek hizmetleri ölçülebilir sonuçlarla birlikte sunuyor. Bugün 10 ülkedeki 34 şirkette, 70 bine yakın çalışan Wellbees’i kullanıyor.