2024 LGS sınavı ne zaman? LGS sınav giriş belgesi ne zaman erişime açılacak?

2024 yılında yapılacak LGS sınav giriş belgesi ne zaman erişime açılacağı tarih MEB kılavuzu ile belli oldu. Sınava girecek adaylar istedikleri liseye gidebilmek için sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, 2024 LGS sınavı ne zaman? LGS sınav giriş belgesi ne zaman erişime açılacak? İşte detaylar…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
2024 LGS sınavı ne zaman? LGS sınav giriş belgesi ne zaman erişime açılacak?

LGS sınav giriş belgesi ne zaman erişime açılacak?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS sınavı ne zaman?

Millî Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek.

LGS sınavı süresi nedir?

Birinci Oturum 09.30'da, İkinci Oturum İse 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.