AK Parti'nin seçim çalışmasına silahlı saldırı: 1 yaralı

Son dakika: AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bir vatandaş yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
AK Parti'nin seçim çalışmasına silahlı saldırı: 1 yaralı

İstanbul'da AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim programı sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Saat 16.30'da yapılan saldırıda bir kişi ağır yaralandı. Saldırganlar, Yeniay bir dernekte seçim çalışması yürütürken, aynı sokağın başına araçla gelerek araç camlarından ateş açtı. 

İBB Cumhur İttifakı Başkan Adayı Murat Kurum saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurarak, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi.

Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 32 yaşındaki Ebru G.D'nin yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

"Silah seslerini duyunca 'yatın' diye bağırdım"

Yeniay'ın seçim çalışması sırasında yanında bulunan görgü tanığı Ali Sarıyar, program esnasında silah sesleri duyduklarını ve kendisinin "yatın" diye bağırdığını, herkesin yere yattığını, 1-2 dakika bu şekilde kaldıklarını anlattı.

Olaya müdahale eden sağlık çalışanı Şehmuz Temiz ise yakınlarıyla birlikte dışarıda oturduğu sırada çok yüksek bir ses duyduğunu anlattı.

Temiz, silah seslerinin ardından polislere sağlıkçı olduğunu söylediğini ve yaralının yanına gittiğini belirterek, "Kulağının üstündeydi yarası. Yukarıdan bez attılar bize, tampon yapmamız lazımdı. Hemen bezle tampon yaptık, kanı durdurmaya çalıştık." dedi.

Şehmuz Temiz, ardından kısa sürede ambulansın geldiğini ve yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi.

 

14 adet uzun namlulu silah mermisi bulundu

Öte yandan bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olaya karışan kişileri yakalamak için araştırmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri, saldırının gerçekleştirildiği bölgede inceleme yaptı. Ayrıca, olay yerine çıkan sokaklar ile saldırının yaşandığı sokak şerit çekilerek giriş-çıkışa kapatılırken, şüphelilerin tespiti için oluşturulan 150 kişilik ekip, MOBESE kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Olay yerindeki çalışmalarda, 14 adet 7.62 milimetre çapında uzun namlulu silah mermisi kovanı ve 3 adet 9 milimetre çapında kovan bulunurken, 5 araç ve 1 ikametgaha kurşun isabet ettiği tespit edildi.

 

Gündem