Beşiktaş Belediyesi'nin eski başkanı Murat Hazinedar'a istenen ceza belli oldu
Beşiktaş eski belediye başkanı Murat Hazinedar hakkında, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 4'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi. Ara kararın açıklandığı duruşma savunma için ileri tarihe ertelendi.
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ suçlarına ilişkin görülen davada mütalaa açıklandı. Savcılık, aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 7 sanığın zincirleme şekilde ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 4’er yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının ‘irtikap' ve ‘rüşvet' suçlarını işlediği iddiasıyla aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. İstanbul 31.Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada aralarında Murat Hazinedar ve Hüseyin Avni Sipahi’nin de bulunduğu 8 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmaya sanık avukatları da katıldı.
Mütalaa açıklandı
Duruşmada esasa ilişki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Beşiktaş Belediyesi’nde imardan sorumlu başkan yardımcısının bir dönem sanık Rıfat Örnek olduğunu, Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin resmiyette imar konularında herhangi bir yetkisinin olmadığını, sanık Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın, Sipahi’ye belediyenin 4.katında özel bir makam odası tahsis ettiğini ve imar başvurularının evrak işlemlerinin Sipahi tarafından incelendiğini aktardı.
Açıklanan mütalaada, imar konularında yapılan başvuruların ilk olarak Beşiktaş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gittiği, evrakları eksik olmayan başvuruların işlemleri tamamlandıktan sonra Sipahi'nin danışmanı sanık Uğur Şahin tarafından Sipahi’ye götürüldüğü, Şahin' in talimat üzerine imar evrakları tam olan ve onaylanması gereken başvuru sahibini arayarak Sipahi'nin makamına görüşme için çağırdığı, makama gelen başvuru sahibine imar evraklarının onaylanması için Beşiktaş Belediyesi Beltaş Vakfı’na para yatırması gerektiği aksi takdirde imar evraklarının onaylanmayacağının söylediği kaydedildi.
Ruhsat almak isteyen iş sahiplerinden bağış alındı
Başvuru sahiplerinin çoğunun imar evraklarının onaylanmaması halinde zarara uğrayacağını düşündüğü için Beltaş Vakfı’na para yatırmaya rıza göstererek sanık Şahin’in verdiği hesap numarasına parayı yatırdığının belirtildiği mütalaada, imar başvuru evraklarının Sipahi'nin talimatıyla imardan sorumlu olan Rıfat Örnek'e gönderilerek onaylanarak imar onay sürecinin tamamlandığı, benzer şekilde ruhsat için başvuran kişilerden de para talep edilerek haksız şekilde iş sahiplerinden para alındığı, dolayısıyla ruhsat almak isteyen iş sahiplerinden bağış alındığı veya alınmaya çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca, sanık Hazinedar’ın müştekilerden Belediye’ye bağış yapmasını istediği de kaydedildi.
4 yıl 6 aya kadar hapis talebi
Açıklanan mütalaada, sanıklar Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Rifat Örnek, Mürvet Günday, Selçuk Bartınlı, Çetin Kırışgil ve Mustafa Sarı’nın zincirleme şekilde ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan ayrı ayrı 10’ar ay 15’er günden 4’er yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Sanıkların üzerlerine atılı diğer suçlardan ise her türlü şüpheden uzak yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatı istendi. Mütalaada ayrıca, diğer 9 sanığın da üzerlerine atılı suçlardan her türlü şüpheden uzak yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatı talep edildi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.