CHP MYK'da gündem komisyon: CHP üye verebilir ancak süreç şeffaf yürütülmezse tavrı değişebilir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında dün toplanan CHP MYK’nın gündem maddeleri arasında Meclis’te kurulması beklenen yeni çözüm süreci komisyonu vardı.

CHP MYK, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Saat 14:00 itibarıyla başlayan MYK toplantısı yaklaşık beş saat sürdü.
MYK toplantısının gündeminde; CHP’li belediyelere yönelik olarak düzenlenen operasyonlar, Manavgat Belediyesi soruşturması, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in “terör örgütüne üye olma” suçundan tahliyesi ve Meclis’te kurulması beklenen yeni çözüm süreci komisyonu vardı.
Genel Merkez’in denetimi artacak
CHP’li belediyelere düzenlenen operasyonlar konusundaki yol haritası, geçen hafta yapılan bir dizi seçilmiş kurul toplantısının ardından bugün MYK’ya sunuldu.
Operasyonlarla mücadeleye devam edileceği yönünde fikir birliği çıkan toplantıların ardından MYK da her hafta çarşamba İstanbul’un bir ilçesinde ve her hafta sonu Anadolu’nun bir ilinde düzenlenecek mitinglerin sürmesi konusunda mutabık kaldı.
CHP'nin hafta sonu mitingi Trabzon'da
Buna göre; CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun dördüncü ayı olan 19 Temmuz Cumartesi günü saat 18.30’da İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da miting düzenlenecek. Operasyonlara karşılık yeni bir eylem kararı alınmayan MYK toplantısında, sorun yaşanan belediyelerde Genel Merkez’in daha yoğun denetim yapacağı konusunda uzlaşıldı.
CHP, komisyona üye verecek mi?
ANKA Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre, MYK’nın ana gündem maddesi üzerinde uzun süre tartışılan kurulması beklenen yeni çözüm süreci komisyonu oldu.
Meclis’te kurulacak olan komisyonu önemsediklerini belirten kurmaylar şöyşe konuştu:
"Şu anda prensip olarak komisyona üye vermeyi düşünüyoruz. Bu işin Meclis çatısı altında yapılması zaten bizim önerimizdi.
Komisyonla ilgili de 16 maddelik bir çerçeve öneri geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Orada şunu çok net vurguladık: Biz CHP olarak sürece sadece ‘Terörsüz Türkiye’ ya da barış olarak değil; demokratikleşme ayağı, siyasi davaların sona ermesi, tutuksuz yargılamanın esas olması, çoğulcu-katılımcı bir demokrasinin hayata geçmesi gibi pencerelerden de bakıyoruz.
Dolayısıyla bizim usul ve şekil dışında birtakım önerilerimiz oldu. Bizim konuya ilişkin birtakım kırmızı çizgilerimiz, birtakım çekincelerimiz var. Bunlar da yazılı olarak Meclis Başkanı ile paylaşıldı. Komisyonun ve sürecin başarıya ulaşması için, CHP’nin yapıcı katkı koyabilmesi için bu 16 maddelik önerinin dikkate alınması gerekir.”
"Süreç şeffaf yönetilmezse CHP farklı tavır alabilir"
Kurmaylar, “Komisyona üye vermeme ihtimalimiz de var. Ama biz sürecin dışında kalmak istemiyoruz; katkı koymak, yapıcı olmak istiyoruz. Ama tamamen formaliteden, şeklen bir komisyon söz konusu olacaksa; süreç bizim önerdiğimiz gibi şeffaf değil de kendi ajandalarına ve kişisel siyasi hesaplarına göre yönetmeleri, CHP’nin farklı bir tavır almasına neden olabilir” değerlendirmesinde bulundu.
"Geri adım atıldı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "AK Parti, MHP ve DEM Parti biz en azından üçlü olarak bu yolu beraber yürümeye kararı verdik” sözlerini de değerlendiren kurmaylar, DEM Parti’nin Erdoğan’ın sözleri sonrası yaptığı açıklamayı hatırlattı. Kurmaylar, “Orada bir geri adım atıldı, bunun üzerinde çok durmadık” dedi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.