İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına silahlı saldırı

İYİ Partili Özkan, partisinin İstanbul İl Başkanlığının kurşunlandığını duyurdu. İstanbul Valiliği de, olayla ilgili tahkikat başlatıldığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına silahlı saldırı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığının kurşunlandığını açıkladı.

Özkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye'sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, 'beni kendinle uğraştırma' tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız." dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da, Merter’deki binaya yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Poyraz, Twitter hesabından, “İstanbul İl Başkanlığı binamıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı tehdit dili sonrası meydana gelen bu saldırıyı millet vicdanına bırakıyoruz. Geçmiş olsun İYİ Parti İstanbul.” mesajını paylaştı.

Kılıçdaroğlu: Faillerin derhal yakalanmasını bekliyorum

Saldırı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i aradığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum." dedi.

İmamoğlu saldırıyı kınadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı. 

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum." 

CHP'lilerden tepki

CHP yöneticileri, sosyal medya hesaplarından saldırıya tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Seçimlere 43 gün kaldı. Tehdit, şiddet yeniden sahnede. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan hain saldırıyı kınıyor İYİ Parti'ye geçmiş olsun diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. 15 Mayıs sabahı Millet İttifakı kazanacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak.” mesajını paylaştı

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasette şiddeti, nefret dilini, ayrıştırmayı ve kutuplaştırmayı kullananlar, teşvik edenler kaybedecek. Çok az kaldı. Geçmiş olsun İYİ Parti.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Fail ya da faillerin bir an evvel kanun önünde hesap vermesi demokratik, hukuk devletinin gereğidir. Geçmiş olsun İYİ Parti. Meral Akşener.” açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıya sessiz kalmak, şiddete, zorbalığa göz yummaktır. İYİ Partili dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu karanlık olay bir an önce aydınlatılmalıdır.” mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, saldırıya sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sn. Meral Akşener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliğinden açıklama

İstanbul Valiliği, "İYİ Parti İstanbul il binasına kurşun isabeti olduğu tespit edilmiştir. Tahkikat başlatılmıştır." açıklaması yaptı.

Bakan Soylu: Saldırı, bir provokasyondur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı konusunda sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Soylu, "İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon
hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır." dedi.

AK Parti'den İYİ Parti'ye "geçmiş olsun" ziyareti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, mermi isabet eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kabaktepe, zeiyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bunun çok müessif bir hadise olduğunu anlatan Kabaktepe, şöyle konuştu:

"Şiddetli bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Amasız ve fakatsız bu ve benzeri terör, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz. Bugün İYİ Partimize İstanbul'da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin şekilde bizi üzdü. 'Üzüldük' kelimesiyle ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize hem kardeşliğimize hem siyasi hayatımızın, demokrasi hayatımızın varlığı ve göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Dolayısıyla bunu kınamanın ötesinde hem davranışlarımızla hem sözlerimizle göstermeye devam edeceğiz."

Kabaktepe, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "geçmiş olsun" dileklerini ilettiği belirterek, "Tüm İYİ Parti camiasına, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Umarım en kısa sürede bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yakalanır. Türkiye'de gerek insanımıza gerek kurumlarımıza gerekse siyasilerimize veya partilerimize yönelen bu tür şiddet olaylarının karşısında hep beraber bir sıradağ gibi en ufak bir esneme yapmadan durmayı başarabilmemiz lazım." dedi.

Bir gazetecinin konuyu parti yönetimiyle görüşüp görüşmediklerini sorması üzerine Kabaktepe, hadiseyi duyar duymaz geldiğini, cuma namazı sonrası konuyu yönetimle değerlendireceklerini söyledi.