Sinan Oğan, seçimde 2. turla ilgili tutumunu açıkladı

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Oğan, "Seçim ikinci tura kalacak, bunu öngörüyoruz, ikinci tur için iddialıyız. Varsayalım biz olmadık, o günkü kadrolara, millilik durumuna, yetkinlik durumuna bakacağız." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sinan Oğan, seçimde 2. turla ilgili tutumunu açıkladı

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağını öngördüklerini söyledi.

Oğan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gerekli 100 bin imzaya ulaşarak resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son 20 yılda, AK Parti iktidarı döneminde yıpratıldığını söyleyen Oğan, ülkenin kötü durumda olmasının iktidar ve muhalefetten kaynaklandığını ifade etti.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışında bir seçenek olmak amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Oğan, "Bu süreç içerisinde temiz bir dil kullanacağız. Bizim derdimiz kişilerle olmayacak. Türkiye kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı dilden yoruldu. Türkiye adalete hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Türkiye, seviyeli siyasete hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor." diye konuştu.

Seçim sürecinde Türkiye'yi karış karış gezerek projelerinden bahsedeceklerini anlatan Oğan, şöyle devam etti:

"Demokrasi hiç olmadığı kadar Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bir kavram haline geldi. Herkes 'Biz demokrasiyi getireceğiz.' diyor. Demokrasiyi nasıl getireceksiniz? Kendi evine demokrasiyi getiremeyen, kendi evini süpüremeyip dışarıyı tertemiz yapacağız vaadinde bulunanlar ne kadar samimidir? Biz demokrasiyi Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşlarına yerleştireceğiz."

Türk milletinin önünde seçenek olduklarını söyleyen Oğan, "Köhne siyaset anlayışını, kısır siyaset tartışmalarını, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakacağız." dedi.

"Cehennemin kapılarını kapatmanın zamanı gelmiştir"

Oğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalmamanız durumunda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna Oğan, şu karşılığı verdi:

"Biz sahadayız ve görüyoruz ki sahanın en iddiaları adaylarından biri biziz. Seçim ikinci tura kalacak. Bu dörtlü yarışta, birinci turda bitirme ihtimali çok yüksek değil. Seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu söyleyeyim. Sonuçta dört adaydan ikisi ikinci tura kalacak, ikisi kalamayacak. Biz, biz olacağımızı düşünüyoruz. Varsayalım ki biz olmadık, o zaman ne yapacağız? Necdet Bey’e, Ümit Bey’e, Mehmet Bey’e soracağız. İttifakımızda diğer siyasi partilere soracağız. İmza verenlere, vatandaşlarımıza soracağız. O günkü kadrolara bakacağız. Millilik, yetkinlik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet umma durumuna bakacağız. Ortak akılla karar vereceğiz. Ortak akıl bize şunu gösteriyor; cenneti vaat edemeyiz belki ama cehennemin kapılarını kapatmanın zamanı gelmiştir.

İkinci tura kalacaklardan birisi Cumhur veya Millet, ama ikincisi belli değil. Bakın, Ekrem İmamoğlu çıktığında, bir tane ilçe belediye başkanı, ‘Ne oldu, niye böyle bir şey yaşandı’ deniyor, değil mi? İstanbul’da yaşanan sürprizin daha büyüğünü Türkiye’de yapacağız. Gençler, bu seçim sonucuna karar verecek."

"Kadınlar için tehdittir"

Oğan, Cumhur İttifakı’na HÜDAPAR ve Yeni Refah Partisi’nin katılması ile başlayan 6284 sayılı Kanun’a ilişkin tartışmalara yönelik soruya, “Cumhur İttifakı’nın bu hormonlu hali, kadınlarımız için tehdittir. Sığınmacılar da Türkiye’deki kadınlar için tehdittir. Cumhur İttifakı’nın vermiş olduğu görüntü kadınlarımız için daha büyük bir tehdit gözükse de sığınmacılar kadınlarımız için daha büyük tehditti.” yanıtını verdi.

Oğan, "Eskiden, o rahmetle andığımız Demirellerin, Türkeşlerin, Ecevitlerin kullandığı dil ve üslupla bir televizyon tartışması yapılıyordu ya hadi gelin, o günlere dönelim. Hadi gelin, televizyon önünde tartışalım, konuşalım. Korkmayın, Sayın Erdoğan korkma. Sana söz sen, prompter ile konuşabilirsin". dedi.

 

 

 

Gündem
Bu konularda ilginizi çekebilir