Son Dakika: Hakkari'de 4,4 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan anında uyarı

Son dakika haberi... Hakkari sabaha 4,4 büyüklüğünde bir depremle uyandı. AFAD depremin merkez üssünü Yüksekova ilçesi olarak açıkladı. Vali Ali Çelik, “Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı” açıklaması yaptı. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan ‘son dakika’ mesajı geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Son Dakika: Hakkari'de 4,4 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan anında uyarı

Hakkari'de saat 07.36'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre; merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem haberinin hemen ardından yaptığı uyarılarla Türkiye’yi felakete karşı uyaran Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan dikkat çeken bir mesaj geldi. 

Prof. Dr. Ercan, “Hakkari Depremini beklerken bugün M4,4 oldu. Yapılar ile yer jeofizikçilerce hızla taranmalı, rezonans ölçüleri tez alınmalı. Yıkıma duyarlı olanlar depremi beklemeden yıkılmalı. TOKİ hızla konut yapmalı” çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, mesajında “Kimse ölmesin, acılar yaşanmasın artık. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” ifadesini kullandı.

Yüksekova, Hakkari yerleşim alanı ve çevresi jeolojik yapı, tektonik özellikler, depremsellik açısından riskli bölgede yer alıyor. Uzmanlar bölgede 7 büyüklüğünde ve üzerinde deprem bekliyor.

Naci Görür Hakkari için ne dedi?

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari Yüksekova’da 3 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında önemli mesajlar vermişti. Prof. Dr. Görür "Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir" demişti.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları aktarmıştı:

* Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı’nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir.

Prof. Dr. Naci Görür bu depremin ardından da benzer bir mesaj yayınladı ve "Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde. Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı" ifadelerini kullandı.

Gündem