Denizli’de metal duvar aksesuarları e-ticaretle büyüdü

Osman Nuri BOYACI
Osman Nuri BOYACI Denizli Notları

Çin’in Wuhan kentinden başlayıp küresel salgına dönüşen COVID-19 pandemisi etkisini hala sürdürüyor. Aşı bulma çalışmaları aralıksız sürerken ikinci dalga endişesi dünyayı sarmış durumda. Sosyal yaşantımızı derinden etkileyen küresel salgın iş dünyasında da birçok değişikliği beraberinde getirdi. İş dünyasında klasik alışkanlıkları yerle bir eden COVID-19, evden çalışma, online toplantılar, sanal fuarları çalışma hayatına katarken dijitalleşme ve e-ticareti vazgeçilmez noktaya taşıdı.

Tekstil kenti olarak bilinen Denizli’de de e-ticaret yeni bir sektörün hızla büyüyüp serpilmesine, kent ekonomisine önemli bir katkı yaptı. Wall Art olarak isimlendirilen metal duvar aksesuarları üretimi, son beş yılda genetik kodlarında haddecilik, dökümcülük olan Denizli’de e-ticaretin sağladığı avantajlarla yeni bir sektöre dönüştü. Bu büyümenin dünyayı saran salgın sayesinde gerçekleştiğini söylemek mümkün değil, ancak pandemiyle tüm dünyada evlerine kapanan insanların talep artışları satışları ciddi oranda yükseltti.

Denizli’de e-ticaretle büyüyen metal duvar aksesuarları sektöründe 40’a yakın firma faaliyet gösteriyor. Metali sanatla birleştiren sektör, Denizli ve ülke ekonomisine e-ihracatla 15 milyon doların üzerinde katkı sağlıyor. Northshire, Hoagard, Wall Art İstanbul, Artepera, Pirudem gibi markaların öne çıktığı sektör 80 ülkeye mikro ihracat gerçekleştiriyor. Bazı firmalar operasyonlarını hızlı gerçekleştirmek için ABD ve Avrupa’da şirket kurarak depo açtı.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, COVID-19 pandemisiyle birlikte e-ticaretin öneminin daha da arttığını, lokomotif sektörü tekstil olan Denizli’de genç jenerasyonla birlikte birçok tekstil firmasının kendi markalarıyla e-ticaret mecralarında yerlerini aldığını söyledi. Amazon’da 80’e yakın Türk havlusu satan firma olduğunu, bunların büyük bölümünün Denizlili olduğunu belirten Memişoğlu, “Son yıllarda metal duvar aksesuarları sektöründe de önemli firmalarımız Denizli’yi başarıyla temsil ediyor. Katma değeri yüksek bir sektör. Biz de birlik olarak bu firmalarımıza reklam ve pazarlama desteği veriyoruz” dedi.

Aile şirketi Wall Art İstanbul ve Artepera markalarıyla duvar aksesuarları sektöründe yer alan Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu da, tamamlayıcı mobilya aksesuarları üretiminin Denizli’de son yıllarda hızlı bir gelişme göstererek sektöre dönüştüğünü belirtti. Konyalıoğlu, “Dijital teknolojiler hızla gelişiyor ve hayatımızın her alanında etkisini artırıyor. Pandemi sürecinde hayatımıza birçok yenilik girdi. Metal duvar aksesuarları Denizli’de son yıllarda fark edilir bir çıkış yakaladı. Küresel platformda öne çıkan markalar oluştu. Denizli olarak bu alanda daha güçlü oyuncu olabiliriz” diye konuştu.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar