Dijital cüzdan kullanımı pandemi ile yükselişe geçti
Pandemiyle birlikte tüketicilerin alışveriş ve ödeme yöntemi alışkanları da değişti. Bu dönemde tüketicilerin yaklaşık yarısı online ödeme yöntemlerini tercih ederken, yeni nesil banka ve ödeme sistemlerindeki rekabet de artış gösterdi.
Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan online ödeme sistemleri, pandemiyle birlikte büyük bir ivme kazandı. Tüketicilerin online alışveriş yapması ya da fiziksel alıverişlerinde temassız ödeme sistemlerini kullanması ödeme sistemleri sektöründe de rekabeti beraberinde getirdi. Capgemini Araştırma Enstitüsü’nün “World Payments Report 2020” verilerine göre, tüketicilerin neredeyse yüzde 50’si QR kod tabanlı ödemeler de dahil olmak üzere dijital cüzdanları kullanıyor. Son yıllarda Türkiye'deki tüketiciler de dahil olmak üzere çok sayıda kişi yeni nesil banka ve ödeme sistemlerine daha fazla yöneldi.
Dijital cüzdan kullanımı 2024’e kadar yaklaşık 4 milyarı bulacak
Pandemiyle birlikte kullanımı yaygınlaşan online ödeme yöntemlerini değerlendiren SiPay CEO’su Fatih Çelik, “Dijital cüzdanlar, kullanıcıların kart bilgilerinin kolay ve güvenli bir şekilde saklanmasına olanak tanıyor. Ayrıca dijital cüzdanlar aracılığıyla bankalara ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı biçimde para transferi gerçekleştirilebiliyor. Dünya genelinde 2019’da 2,3 milyar adet olan dijital cüzdan sayısının pandemi döneminde kullanımının da artmasıyla birlikte 4 yıl içinde yaklaşık 4 milyarı bulacağı öngörülüyor. SiPay olarak Türkiye'de de yükseliş gösteren dijital cüzdan hizmetimizin yanı sıra geçtiğimiz günlerde faaliyet genişletme başvurumuzun onaylanmasıyla birlikte para havalesi yetkisine de sahip olduk. Bundan sonraki dönemde de bireysel ve kurumsal kullanıcılara hızlı ve pratik ödeme çözümleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.