Hager Türkiye / İlker İşgör: 2025 için agresif büyüme hedefi belirledik
2025 yılının ikinci yarısından itibaren inşaat ve bağlı sektörlerin eski pozitif günlerine döneceğini söyleyen Hager Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, ocak ayı itibari ile hareketlenen piyasanın da bu sinyalleri verdiğini ifade etti. 2024 yılında Türkiye pazarında güçlü bir büyüme kaydettiklerini hatırlatan İşgör, 2025 için agresif bir büyüme planı belirlediklerini söyledi.
MURAT KÜÇÜK
Geçen yıl Avrupa pazarında görülen durgunlaşmaya dikkat çeken Hager Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, Orta ve Batı Avrupa ülkelerinin inşaat ve endüstri pazarlarında görülen küçülmenin elektrik sektörünü etkilediğini söyledi. Doğu Avrupa, Orta Asya, Avusturalya ve Orta Doğu pazarlarında Hager’in verimli bir yıl geçirdiğini belirten İlker İşgör, Türkiye pazarında dövizli bazlı çift haneli büyüme sergilediklerini aktardı. Özellikle KKTC ve Orta Asya ülkelerinde güçlü bir büyüme kat ettiklerini dile getiren İşgör, yıl içinde birçok yeni ürünü de pazara sunduklarını hatırlattı.
Telefon ve TV prizleri tarihe karışıyor
Bina otomasyonunda güvenlikli ürünlere olan talebin arttığını belirten İşgör, bu kapsamda KNX Secure modüllerini pazara sunduklarını söyledi. Gelişen teknolojinin elektrik ekipmanlarını da değiştirdiğini dile getiren İşgör, “Bugün evlerde telefon prizleri ve TV prizleri tercih edilmiyor. Ancak ‘Type-C’ çıkışlı prizler ise zaruri ihtiyaç haline geldi. Biz de bu ürünlere yöneldik. Son yıllarda elektrikli araçlar, bina otomasyonu ve enerji verimliliğine öncelik veriyoruz. Özellikle elektrikli araç kullanımının artması, mevcut şebekelerin yetersizliğini ortaya çıkartıyor. Şimdiden muhtemel sorunlara dair özel çözümler geliştiriyoruz. Bina otomasyonunda ise uzaktan erişim odaklı basit işlemlere değil, evlerin enerji sarfiyatını düşüren otonom sistemlere odaklanıyoruz. Hager olarak, geliştirdiğimiz tüm çözümlerde, enerji verimliliği sağlamayı temel alıyoruz” dedi.
İhracatta hedef; Türkçe konuşulan ülkeler
2025’in ikinci yarısına doğru, inşaat ve bağlantılı sektörlerin eski pozitif günlerine döneceğini öngördüklerini belirten İşgör, “Yılın ilk ayında bile piyasadaki hareketlenmeyi ve talep artışını gözlemliyoruz. Bundan ötürü 2025 için agresif bir büyüme hedefi belirledik” dedi. İhracatta önceliklerinin ‘Türkçe konuşulan ülkeler’ olduğunu aktaran İşgör, şunları söyledi: “Bu ülkeler ile iş yapma kültürümüzde farklar olsa da pazar yapılarımız benziyor. Ayrıca, Orta Asya pazarları hızla gelişiyor. Biz de bu ülkelerdeki faaliyetlerimizi hızla geliştiriyoruz. Ayrıca, Hager’in Türkiye’de üretim yapmasını oldukça önemsiyorum. Hager de bu konuyu ciddi şekilde ele alıyor ve dönemsel olarak Türkiye’de fabrika yatırımı fikri güçleniyor. Tabii şu anda kesin bir durum yok. Bu konuya dair somut bir adım oluştuğunda kamuoyu ile heyecanımızı paylaşmaktan mutluluk duyacağız.”
Pazara giriş eşiği yükseltilmeli
Elektrik ekipmanları sektöründe pazara giriş eşiğinin düşük kaldığını belirten İşgör, nihai değerlendirmeyi konunun uzmanı olmayan tüketiciye bırakmanın yanlış olduğuna dikkat çekti. İşgör; “Hem üretimde hem de ithalatta daha güçlü standartlar belirlenmesi gerekiyor. Çünkü elektrik enerjisi mükemmel bir enerji çeşidi gibi görünse de yanlış kullanımlarda ölüm riski barındırıyor. Küresel alanda kendini ispatlamış firmaların Türkiye pazarında yer alması standartları yükseltiyor” ifadesini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.