Maxion İnci, dövme alüminyum kamyon jantı üretecek

Geçen yıl hayata geçirdiği yatırımlarla mevcut ağır ve ticari araç jant üretim kapasitesini yıllık 13 milyona çıkaran Maxion İnci Jant Grubu, bu yıl dövme alüminyum kamyon jantı üretecek olan 6. fabrika yatırımına odaklandı. Firma, Türkiye’de ilk olacak olan dövme alüminyum kamyon jantı üretimine ise 2024 yılında başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Maxion İnci, dövme alüminyum kamyon jantı üretecek

Gülsüm ERDEM/MANİSA
Grubun beşinci, Maxion Jantaş’ın ise ikinci fabrika yatırımını geçen yıl tamamladıklarını ve bu yatırımla mevcut ağır ve ticari araç jant üretim kapasitesini yıllık 13 milyona çıkardığını anımsatan Maxion İnci A.Ş. ve Maxion Jantaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “2022 yılı sonunda Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yaklaşık 30 milyon dolarlık grubumuzun beşinci, Maxion Jantaş’ın ikinci fabrika yatırımını tamamladık. Yeni ağır ve ticari araç jant üretim fabrikamızda seri üretime geçtik. Bu yatırımla mevcut ağır ve ticari araç jant üretim kapasitemizi artırarak yıllık toplam jant üretim kapasitemizi yaklaşık 13 milyona çıkardık. Böylelikle Avrupa, Amerika, Afrika ve Yakın Doğu pazarlarındaki liderlik konumumuzu daha da güçlendirmiş olduk” dedi.

Dövme alüminyum kamyon jantı üretecek

Yeni fabrikanın 80 milyon dolar ek satış ve 65 milyon dolar ek ihracat getirmesini ön gördüklerini aktaran Zaim, “Yeni fabrikamız “Akıllı Fabrikalar” hedefimize uygun olarak ileri otomasyon ile endüstri 4.0. uygulamaları açısından da ileri teknolojiye sahip bir tesis. Bu yatırımın önemli bir parçası olan ve 3 milyon adet ağır vasıta jant boyama kapasitesine sahip boyahane yatırımızı 2021 yılında tamamlamıştık. Yatırımlarımız devam ederken uzun vadeli stratejik hedeflerimizle uyumlu büyümeye odaklanıyoruz. İhracatta ve istihdamda artış sağlayacak fabrikamızın 80 milyon dolar ek satış ve 65 milyon dolar ek ihracat getirmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Bu yıl Türkiye’de bir ilk olacak dövme alüminyum kamyon jantı üretecek 6. fabrika yatırımına odaklandıklarını kaydeden Zaim, "Ayrıca stratejik ve teknolojik bir yatırım olarak yeni bir ürünü, dövme alüminyum kamyon jantını, üretmek üzere geçen sene düğmeye bastık. Türkiye’de bir ilk olacak dövme alüminyum kamyon jantı üretecek 6. fabrika yatırımımız tamamlandığında, toplamda 150 milyon USD değerinde ciddi bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağımız için, bu konuya odaklanmış durumdayız. 6. fabrikamızın 2024 yılının son çeyreğinde faaliyete geçmesini planlıyoruz" dedi.

Fabrikalar akıllı dijital fabrikalara dönüşecek

Dijital dönüşüm uygulamaları açısından Türkiye’deki 100 şirketin ilk beşinde yer aldıklarını belirten Zaim, 2030 yılına kadar tüm fabrikaları akıllı dijital fabrikalara dönüştürme hedefinde olduklarını da söylerken “Maxion İnci Jant Grubu olarak dijital dönüşüme 2000’li yıllardan itibaren başladık ve bu konudaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Uzun yıllardır da dijitalleşme, inovasyon, analitik ve yeni teknolojilere yatırımlar yapıyoruz. İnsan odaklı dijitalleşme kültürünün şirketleri daha dayanıklı hale getirdiğine inanıyoruz. Rekabetçiliğin ve maliyetlerin arttığı, sistemlerin giderek daha karmaşık hale geldiği günümüzde sürdürülebilirlik için verimli üretim çok daha önemli hale geliyor. Bugün, rekabetçiliğimizin, ihracat başarımızın ve teknolojideki liderliğimizin temeli, başarıyla hayata geçirdiğimiz operasyonel mükemmellik yönetim sistemlerine, dijitalleşme ve projelerle yönetim sistemine dayanıyor” ifadelerini kullandı.

“Tedarik Sanayii Sürdürülebilirliğe Katkı Ödülü aldık”

Türkiye otomotiv sektörünün çatı kuruluşu olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu tarafından ticari araç sac jant üreten Maxion Jantaş’a “Nitelikli Eğitim”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ve “Erişilebilir Enerji” kapsamındaki projeleri ile “Tedarik Sanayii Sürdürülebilirliğe Katkı Ödülü” verildiğini hatırlatan Zaim, “Bu ödüller paydaşlarımız, toplumumuz, gezegenimiz ve daha iyi bir gelecek için öncü çözümler ve projeler sunmak için bizi cesaretlendiriyor. Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkan projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.