Beta’nın 2026 ciro hedefi 310 milyon dolar

Elektrik-elektromekanik sektöründe, yağlı ve kuru olmak üzere güç, dağıtım ve özel sargılı transformatörler üreten Beta Enerji, geçen yıl yüzde 60 büyüme ile elde ettiği 90 milyon dolar ciroyu, her yıl yüzde 50’nin üzerinde artırarak 2026’da 310 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Beta’nın 2026 ciro hedefi 310 milyon dolar

ADANA / EKONOMİ

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) 35 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık olmak üzere toplam 65 bin metrekare alanda üretim yapan şirketin yöneticileri, Adana’da ağırladıkları basın mensuplarına güncel çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Beta Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Dağsuyu, elektrik-elektromekanik sektöründe ihtisaslaşmış bir yapıya sahip olduklarını vurgulayarak, “Yağlı ve kuru tip dağıtım transformatörü, güç transformatörü ve özel sargılı transformatör alanında ‘uçtan uca üretim’ yetkinliğine sahip bir enerji ve teknoloji markası olarak, yaklaşık yarım asırlık tecrübemizle başarı yolculuğumuzu devam ettiriyoruz” dedi. Enerji sektörünü hem yurt içinde hem de yurt dışında yakından takip etiklerini belirten Sabit Dağsuyu, “2024 yılı ve sonrası için planladığımız yepyeni yatırımlar ile Beta Enerji’yi sektörün öncüsü yapma hedefindeyiz” diye konuştu.

Beta Enerji Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da ‘sıfır hata’ ilkesi ile çalıştıklarını vurgulayarak, “Dağsuyu Ailesi’nin ikinci nesli olan  Hakkı Mert Dağsuyu ve Yusuf Cenk Dağsuyu'nun yönetimde aktif olarak yer almalarının ardından, kurumsal yönetim, kurum içi sürdürülebilirlik anlayışı ile iç ve dış pazarda sektörün öncü aktörlerinden biri haline geldik” ifadesini kullandı. 2024 yılı için ihracatta başta Avrupa olmak üzere döviz bazlı (USD) yüzde 40’lara yakın bir büyüme hedefleri olduğunu vurgulayan Ünal, “Enerji sektörüne olan talep artışı ile birlikte  artan ürün çeşitliliğimiz ve yeni yatırımımızın tamamlanması ile  2026 yılının sonuna doğru mevcut çalışan sayımızı yaklaşık 3 katına çıkaracağımızı öngörüyoruz. 2023 yılının sonunda yaklaşık 400 olan çalışan sayımızı, 2024 yılının ilk çeyreğinde 500 çalışana taşıdık” bilgisini verdi.

Enerji, dağıtım transformatörlerinde  yüzde 35’lik pazar payına sahip iken yeni fabrika yatırımının tamamlanması ve kapasite artışı ile birlikte pazardan daha fazla pay almayı

hedeflediklerini kaydeden Ünal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’deki transformatör pazar büyüklüğünün 2024 yılı itibarıyla 2 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Transformatörün, enerjiyi dönüştürmede ve iletimde bir alternatifi yok. Dolayısıyla enerjiye olan talep arttıkça transformatöre olan ihtiyaç da sürecek. Türkiye, enerji sektöründe stratejik bir konuma sahip ve bölgesel enerji piyasasının da önemli bir aktörü. Türkiye'nin bu stratejik konumundan beslenerek yerel ve uluslararası pazarlarda rekabetçi bir konum elde etmeyi hedefliyoruz. 2023 yılını döviz bazında yaklaşık yüzde 60 büyüyerek 90 milyon dolar ciro ile tamamlayan Beta Enerji olarak, yeni yatırımlarımızla beraber her yıl yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme hedefi ile 2026 yılını 310 milyon dolar ciro ile  tamamlamayı hedefliyoruz.”

“Avrupa’nın tek çatı altında en büyük kampüsü”

Mevcut üretim tesislerinin talebi karşılayamaz hale gelmesi nedeniyle, tek çatı altında, Avrupa’nın en büyük enerji ve teknoloji kampüsü için çalışmalara başladıklarını bildiren Ünal, “Toplam yatırım tutarı yaklaşık 130 milyon dolar olan ve 120 bin metrekare büyüklüğe sahip yeni kampüsümüzün 20 bin metrekaresini çalışan mutluluğuna odaklanan sosyal alanlara ayırıyoruz” dedi.  Ünal, yeni markaları olan elektrikli araç şarj istasyonu markası Voltgo’nun  yazılım ve donanım süreçlerinin tamamını kendi mühendisleri ile gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

6 kıta ve 60’dan fazla ülkeye ihracat

Adana’daki fabrikanın yanı sıra Afrika’da Etiyopya’da transformatör üretim tesisi ve Uganda Kampala’da test laboratuvarı bulunan Beta Enerji’nin Avrupa merkezli lokasyonlarda ise Almanya ve Ukrayna’da yapılanmaları mevcut. Şirket 6 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Şirket Haberleri