Erdoğan Bayraktar: Konut her zaman faiz ve dövizi yener

Bayraktar İnşaat Yönetin Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul ve konutun kriz dönemleri dahil her zaman faiz ve dövizi yendiğini belirterek, Adres Ankara Projesi’nin de faiz ve dövizi yeneceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Erdoğan Bayraktar: Konut her zaman faiz ve dövizi yener

HÜSEYİN GÖKÇE / ANKARA

Bayraktar İnşaat, kuruluşunun 50. yılında 2 bin 486 konuttan oluşan Adres Ankara Evleri projesini hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı Bayraktar İnşaat, kuruluşunun 50. yılında Ankara Etlik’te 3 etaptan oluşan Adres Ankara Evleri Projesinde ilk iki etapta yüzde 50 inşaat seviyesine ulaştı.

Etlik Şehir Hastanesi’nin karşısında 164 bin 114 metrekare büyüklüğündeki alanda gerçekleştirilen projenin lansman toplantısına, Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, eski bakanlardan Ali Coşkun, Hüseyin Çelik ve çok sayıda milletvekili katıldı.

“Konut fiyatları tahminlerden hızlı artacak”

Töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, ekonomik sıkıntı yanı sıra sıkı para politikasının uygulandığına dikkat çekerken, Bayraktar İnşaat’ın 2008 krizinde şantiye sayısını önemli miktarda artırdığını hatırlattı. Gayrimenkul ve konutun kriz dönemleri dahil her zaman faiz ve dövizi yendiğini kaydeden Bayraktar, Adres Ankara Projesi’nin de faiz ve dövizi yeneceğini bildirdi. Önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının tahminlerden çok daha hızlı artacağı görüşünü dile getiren Bayraktar, 11 yaşından bu yana inşaat sektöründe her kademede çalıştığını aktardı.

Toplam 3 bin konut ve ticari alan

Adres Ankara Evleri projesi 3 etaptan oluşacak. İlk iki etabın inşaatına başlandı ve şu an yüzde 45-50 seviyesine gelindi. Üçüncü etap inşaatına ise önümüzdeki dönemde başlanması bekleniyor. Proje kapsamında 3 bin konut ve ticari alan inşa edilecek.

Bunlardan 1290 tanesi arsa sahibi kooperatife 2025 yılı ilk çeyreğinde teslim edilecek. Bayraktar İnşaat ise 1536 daire ve 70 dükkana sahip olacak. 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere üç farlı konseptte yapılan evler 95,7 ile 185,2 metrekare arasında büyüklüğe sahip.

Evlerin fiyatı ise 5 milyon 105 bin lira ile 9 milyon 552 bin lira arasında değişiyor. Proje kapsamında konutun yanı sıra, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı spor salonları, havuz ve yürüyüş alanları ile cami gibi yapılar da olacak.