İletişim Yazılım’ın yapay zekâ projesine TÜBİTAK desteği
Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı’nın 2025 yılı sonuçları açıklanırken, İletişim Yazılım büyük dil tabanlı akıllı asistan projesiyle TÜBİTAK 1711 desteğini almaya hak kazandı.

EKONOMİ/BURSA
TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı’nın 2025 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 8 proje arasında, Bursa’dan İletişim Yazılım da yer aldı. Firma, büyük dil tabanlı akıllı asistan projesiyle TÜBİTAK 1711 desteğini almaya hak kazandı. İletişim Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hatunoğlu, projenin sanayide dijital dönüşüme önemli katkı sunacağını belirterek, “Bu projede yer almaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Büyük dil modellerini üretim süreçlerine entegre ederek hem insan-makine etkileşimini güçlendirmeyi hem de üretim verimliliğini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Beş öncelikli alana destek verildi
TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı kapsamında bu yıl, akıllı üretim sistemleri, akıllı tarım, gıda ve hayvancılık, finans teknolojileri, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile akıllı eğitim teknolojileri gibi alanlara odaklanıldı. Projeler, yenilikçi yönleri, endüstriyel Ar-Ge içeriği, teknoloji seviyesi ve ekonomik katma değer potansiyeli gibi kriterler doğrultusunda değerlendirildi.
TÜBİTAK destekli projelerin sözleşme imza törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zekâ yatırımlarının artarak devam edeceğini söylerken “Yapay Zekâ Dönüşüm Programlarıyla, bu teknolojilerin üretim süreçlerinde kullanımını daha da yaygınlaştıracağız. Yerli ve özgün yapay zekâ modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.