İletişim Yazılım’ın yapay zekâ projesine TÜBİTAK desteği

Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı’nın 2025 yılı sonuçları açıklanırken, İletişim Yazılım büyük dil tabanlı akıllı asistan projesiyle TÜBİTAK 1711 desteğini almaya hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İletişim Yazılım’ın yapay zekâ projesine TÜBİTAK desteği

EKONOMİ/BURSA
TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı’nın 2025 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 8 proje arasında, Bursa’dan İletişim Yazılım da yer aldı. Firma, büyük dil tabanlı akıllı asistan projesiyle TÜBİTAK 1711 desteğini almaya hak kazandı. İletişim Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hatunoğlu, projenin sanayide dijital dönüşüme önemli katkı sunacağını belirterek, “Bu projede yer almaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Büyük dil modellerini üretim süreçlerine entegre ederek hem insan-makine etkileşimini güçlendirmeyi hem de üretim verimliliğini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Beş öncelikli alana destek verildi

TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı kapsamında bu yıl, akıllı üretim sistemleri, akıllı tarım, gıda ve hayvancılık, finans teknolojileri, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile akıllı eğitim teknolojileri gibi alanlara odaklanıldı. Projeler, yenilikçi yönleri, endüstriyel Ar-Ge içeriği, teknoloji seviyesi ve ekonomik katma değer potansiyeli gibi kriterler doğrultusunda değerlendirildi.
TÜBİTAK destekli projelerin sözleşme imza törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zekâ yatırımlarının artarak devam edeceğini söylerken “Yapay Zekâ Dönüşüm Programlarıyla, bu teknolojilerin üretim süreçlerinde kullanımını daha da yaygınlaştıracağız. Yerli ve özgün yapay zekâ modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız
Şirket Haberleri