İşmont, teknik tekstil ürünlerine ağırlık verdi
Genel iş elbiseleri, koruyucu teknik giysiler ve aksesuarlar, iş güvenliği ekipmanları, genel iş elbiseleri gibi iş güvenliği konusunu ilgilendiren birçok alanda imalat yapan İşmont, portföyünü teknik tekstil alanındaki ürünlerle zenginleştirecek.
İstanbul Şişli'de 1983 yılında kurulan İşmont; İstanbul, Kocaeli, İzmir, Antalya ve Almanya’da bulunmak üzere toplamda 10 mağaza ile faaliyetlerine devam ediyor. Sakarya’da bulunan 40 bin metrekarelik üretim tesisiyle birçok sektörün iş güvenliği alanındaki ürün ihtiyaçlarına cevap veren firma, aynı zamanda İstanbul Çamlıca’da küçük ölçekli üretim tesisini de devreye almış durumda.
Toplamda 600 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen İşmont firma sahibi Mehmet Fehmi Bildirici, “Yeni yatırım olarak planlarımız arasında üretim tesisimizi geliştirmek var. Ocak ayından beri planladığımız, yaklaşık 50 kişilik ek elemanla, yeni bir üretim sahasını devreye alacağız.” dedi.
Kesim, dikim, baskı-nakış, kalite kontrol, paketleme ve lojistik faaliyetlerini kendi bünyelerinde yaptıklarını kaydeden Bildirici, “Dünya çapındaki iş güvenlik markalarının satışını da gerçekleştiriyoruz. Amacımız, alanımızdaki tüm kategorilerde müşterilerimize A’dan Z’ye ürün temin edebilmek ve bu alanda doğabilecek tüm ihtiyaçları karşılayabilmek.” şeklinde konuştu.
Her yıl büyük veya orta ölçekli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Bildirici, “2019 yılında teknik tekstil alanında geç tutuşur, esd koruyucu ve tek kullanımlık hijyen ürünlerine ağırlık verdik. Ana üretim tesisimizde yeni bir lojistik depomuzun inşasını tamamladık.” ifadelerini kullandı.
Diğer taraftan Ümraniye’de yeni açılan AVM ve iş merkezlerinin bölge ekonomisine olumlu yönde katkıda bulunacağının altını çizen Bildirici, “Yakınımızda açılan AVM’ler gibi yeni pazar yerlerinin bölge ekonomisine olumlu yönde katkıda bulunacağı görüşündeyiz. Daha çok insanı bu bölgeye çekmek hem bölge ekonomisine hem de buradaki diğer firmalara ilgiyi artırabilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Firma olarak daha spesifik alanlara hitap ettiklerine dikkat çeken Bildirici, “Bu sebeple tüm ürünlerimizde Avrupa standartlarında geçerli olan sertifikalar kullanıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına ve dünyaya, kaliteden ödün vermeden konforlu ürünleri işçilere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu noktada, yönetmelikler önemli rol oynuyor. İş kıyafeti almadan önce kurallara uyulması firmaların dikkat etmesi gereken en önemli unsurlar arasında yer alıyor.” dedi.
“İş kıyafeti ucuz olmalı diye yanlış bir algı var”
Türkiye’de iş kıyafetleri konusunda yanlış bir algı oluştuğuna işaret eden Bildirici, “Türkiye’de ‘iş kıyafeti ucuz olmalı’ diye yanlış bir düşünce var. Halbuki değerlendirme yapılırken maliyet kadar, kumaşın dayanıklılığına ve kalıbın rahatlığına da bakılmalı.Özellikle küçük işletmelerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.
Yapılan, çalışmaların sertifikalandırma süreçlerinin uzun sürdüğünü söyleyen Fehmi Bildirici, “Yurt dışında bulunan sertifika veren akreditasyon kuruluşlarının Türkiye’de de olması gerekiyor." dedi.
Fehmi Bildirici, sektörde nitelikli personel eksikliği konusunda da sorunlar yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Duyar Pompa, belgelendirme faaliyetlerine odaklandı
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.