Matriks'in 2024 hasılatı 1 milyar liraya yaklaştı
Matriks, 2024'te toplam satışlarını 980 milyon liranın üzerine çıkarırken, şirketin 12 aylık net karı 130 milyon lirayı aştı.
Matriks, 2024 yılına ait 12 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2024'te toplam satışlarını 980 milyon liranın üzerine çıkaran Matriks'in 12 aylık net karı 130 milyon lirayı aştı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, 2024 sonuçlarından memnun olduklarını belirterek, iş modellerindeki çeşitlendirme ve finansal sürdürülebilirlik çalışmalarının yüzde 129 artışla 286 milyon lirayı aşan esas faaliyet karındaki düzenli artışa etkisi olduğuna dikkati çekti.
2024'teki iki bedelsiz sermaye artışıyla şirketin sermayesini 100 milyon liranın üzerine taşıdıklarını kaydeden Tutar, 2021'deki halka arzlarının ardından dördüncü kez temettü dağıttıklarını anımsatarak, 2024’te şirketin ünvanını "Finansal Teknolojiler" olarak değiştirmelerinin kendilerini daha iyi yansıtan bir kimliğe kavuşmalarına yol açtığını vurguladı.
Tutar, 2024’te yatırım yaptıkları ya da kuruluşuna katıldıkları Arf Capital, Cronexis, Base Interactive, Weartechclub ve Counterflake ile yürüttükleri çalışmalar ve kripto para alım satım platformu roobit_ tarafındaki çalışmaların ön plana çıktığının altını çizerek, "Tüm bu yatırımların yanında yapay zeka ve akıllı emir altyapıları başta olmak üzere önyüzlerde gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalarla ekosistem programımızdaki gelişmeleri de vurgulamak isterim." ifadesini kullandı.
Tutar, Matriks'in iştiraklerinden Rootech'in "roobit_" markasıyla kripto para alım satım platformu olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) faaliyette bulunanlar listesinde yer aldığını, ayrıca faaliyet izni başvurusunun yapıldığını belirterek, "Ürettiğimiz altyapının teknik gücünü ve geleneksel sermaye piyasaları ile kripto para dünyası arasındaki köprü potansiyelini önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Finansal teknolojiler alanında uzmanlık gerektiren çözümler üretmenin önemini vurgulayan Tutar, "Girişimlerin işbirliği içinde büyümesi büyük bir değer yaratıyor. Bu yıl da sektörel işbirliklerini artırarak, ekosistem üyesi şirketlerin ürünlerini ve büyüme süreçlerini destekleyerek daha fazlasını başarmayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.
"Yapay zekanın finansal teknolojilere etkisi artıyor"
Cem Tutar, son dönemde yapay zekanın finansal teknoloji alanındaki etkisinin giderek arttığına dikkati çekerek, "Özellikle finansal teknolojilere verdiğimiz destek ve yatırımlarımızı büyütürken, 2025'te de alanında öncü yeni nesil işlem platformu Matriks IQ özelinde finansal verileri daha akıllı ve hızlı analiz edebilen AI tabanlı çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Yapay Zeka Destekli Veri Analizi konusunda çalışmalarımızı bu sene de yoğun olarak sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.
Ayrıca, yatırımcıların daha hızlı ve verimli işlem yapmalarını sağlayan akıllı algoritmalar geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Tutar şunları kaydetti:
"Otomatik Trade ve Algoritmik İşlemlere olan yatırımlarımız da devam edecek. Algoritmalar tarafında Gridbotlara yaptığımız yatırımla 19 içerikle algoritmaları kullanıcılarımızla buluşturduk. Tüm bunları yaparken arayüzümüzü modernleştirerek genç yatırımcıların ve profesyonellerin ihtiyaçlarına yönelik kullanıcı deneyimini artırıyor, anlık ve kolay erişilebilir finansal analiz araçları sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz."
Tutar, 21'inci yıllarında 200 kişinin üzerinde bir ekiple çalıştıklarını belirterek ürün, servis ve finansallarında sürdürülebilir başarının öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.