Futbol camiası depremzedeler için "Omuz Omuza" verdi

Kahramanmaraş deprepremlerinden sonra futbol camiası yaraları sarmak için dayanışma kampanyası düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Futbol camiası depremzedeler için "Omuz Omuza" verdi

Depremzedeler için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile organize edilen 'Omuza Omuza' Yardım ve Dayanışma Kampanyası'nda 845,7 milyon TL toplandı.

'Omuza Omuza' Yardım ve Dayanışma Kampanyası Türkiye Futbol Federasyonu'nun 80 milyon TL bağışıyla başladı. Kampanyaya telefonla bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Spor Toto Süper Lig'in bundan sonraki iki haftasının şifresiz yayınlanacağını açıkladı.

Türk ve dünya futbol ailesinin deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için bir araya geleceği bu tarihi yayına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Süper Lig kulüplerinin teknik direktörleri Jorge Jesus, Şenol Güneş, Okan Buruk, Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu'nun yanı sıra tüm kulüplerin teknik direktörleri ile ligde forma giyen yerli ve yabancı futbolcular da canlı yayında yer alacak. Türk futbolunun unutulmaz teknik direktörlerinden Fatih Terim, Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Yılmaz Vural, eski milli futbolculardan Arda Turan ve Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Mehmet Topal da "Omuz Omuza" yardım kampanyasına katılan isimler arasında yer aldı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve futbolcuları, Dünya Şampiyonu Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak ve oyuncuları, MHK Başkanı Lale Orta, eski FIFA hakemi Cüneyt Çakır ve Süper Lig hakemlerinden bazıları da depremzedelerimize yardım için gerçekleştirilecek bu önemli gecede stüdyoda olacak isimlerden bazıları.

Kampanyaya yapılan bağışlardan bazıları şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu: 80 milyon TL

Mehmet Ziylan: 5 milyon TL

Cantürk Alagöz: 5 milyon TL

Çağlayan Çetin: 50 milyon TL

Başakşehir Futbol Kulübü: 2 milyon TL

Nevzat Kaya: 3 milyon TL

Mehmet Evyap: 5 milyon TL

Fikret Öztürk: 1 milyon TL

Elif Elmas ve Napoli futbolcuları: 100 bin euro

Yüksel Yıldırım: 5 milyon TL

Mehmet Büyükekşi ve arkadaşları: 8 milyon TL

Rezan Epözdemir: 2 milyon TL

Faruk Koca ve arkadaşları: 7.5 milyon TL

Atıl Aykar: 5 milyon TL

Ecmel Faik Sarıalioğlu: 5 milyon TL

Hasan Çetinkaya: 10 milyon TL

Faysal Ergün: 5 milyon TL

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya: 10 milyon TL

Nasser Al-Khelaifi: 50 milyon TL

MHK Başkanı Lale Orta: Hakem camiası olarak 1.6 milyon TL

Bu konularda ilginizi çekebilir