Infantino, FIFA başkanlığına yeniden seçildi

FIFA'da başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Seçime tek aday olarak giren Gianni Infantino, yeniden başkan seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Infantino, FIFA başkanlığına yeniden seçildi

Futbolun çatı kuruluşu FIFA'da başkanlığa yeniden Gianni Infantino seçildi.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de düzenlenen 73. FIFA Kongresi'nde başkanlık seçimi yapıldı.

Seçime tek aday olarak giren 52 yaşındaki Infantino, 2027 yılına kadar başkanlık koltuğunda oturacak.

Infantino, seçimin ardından yaptığı kısa teşekkür konuşmasında, "FIFA Başkanı olmak inanılmaz bir onur, ayrıcalık ve aynı zamanda sorumluluk. Desteğiniz beni onurlandırdı ve duygulandırdı. Beni sevenlerin nefret edenlerden çok olduğunu biliyorum. Hepinizi seviyorum." ifadelerini kullandı.

Desteklemeyeceğiz

Öte yandan Almanya Futbol Federasyonu, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun yeniden seçilmesini desteklemeyeceğini açıklamıştı. 

DFB Başkanı Bernd Neuendorf, DFB'nin Kigali'de Infantino'nun yeniden seçilmesine destek vermeyeceğini aktararak, "Son haftalarda FIFA'dan çeşitli sorulara ilişkin ya hiç bilgi alamadık ya da çok yetersiz bilgi aldık. FIFA ulusal federasyonlarla ilişkilerinde çok daha açık ve şeffaf olmalıdır." İfadelerini kullanmıştı.

TFF'den tebrik mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına yeniden seçilen Gianni Infantino'yu tebrik etti.

TFF'den yapılan açıklamada, "FIFA 73. Seçimli Olağan Kongresi, üye ülke federasyonlarının başkan ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Ruanda'nın başkenti Kigali'de yapıldı. Kongrede yapılan başkanlık seçimine tek aday olarak giren Gianni Infantino, 4 yıllığına FIFA başkanlığı görevine yeniden seçildi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak 3. kez FIFA başkanlığına seçilen Gianni Infantino'yu tebrik eder, yeni görev döneminde başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Kigali BK Arena'da düzenlenen kongreye, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da katıldı.