Savaş Kabinesi toplandı: İsrail, "acı dolu" misilleme kararı aldı

İran'ın füze ve insansız hava araçlarıyla İsrail'e saldırmasının ardından, İsrail'in misilleme yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Savaş Kabinesi toplandı, Kabinenin İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Savaş Kabinesi toplandı: İsrail, "acı dolu" misilleme kararı aldı

İsrail Savaş Kabinesi toplandı. Yapılacak misillemenin 'acı verici' olacağı bilgisi basına sızdırıldı.

Kanal 12: İsrail saldırıya karşılık verecek

Kanal 12 Televizyonu, kaynak göstermediği haberinde, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini öne sürdü. Savaş Kabinesi'nin İran’ın saldırısına karşı “açık ve etkili” bir şekilde karşılık verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail’in tepkisinin, İran’ın gerçekleştirdiği “büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı” mesajını vermeyi amaçladığı ifade edildi.

Savaş Kabinesi’nin yarın yeniden bir araya geleceği belirtelen haberde, İsrail’in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu kaydedildi.

'Acı verecek nitelikte karşılık verilecek'

Kabine toplantısında yapılan tartışmalar ve alınan kararlar sır gibi saklanırken İsrail basınında yer alan haberlerde, Kabine'nin İran’a yönelik misilleme yollarını ele aldığı ve bunların İran’a “acı verecek” nitelikte olduğu aktarıldı.

Misilleme seçeneklerinin bölgesel bir savaşa yol açmayacağı bildirilen haberlerde, Kabine’nin ayrıca ABD tarafından engellenmeyecek bir yol izlemeyi hedeflediği aktarıldı.

Savaş Kabinesi’nin dün yaptığı toplantıda, İran’a karşılık verilmesi konusunda fikir birliği olduğu, zamanlama ve kapsam konusunda henüz bir karara varılamadığı belirtilmişti. (A.A.-İHA)